Belföld

Megbízott vezetés a Szegedi Ítélőtábla élén

24.hu
24.hu

2012. 06. 11. 13:09

Heidrich Gábor elnök és Kasza Ferenc elnökhelyettes a felső bírói korhatár elérése miatt felmentési idejét tölti, ezért megbízott vezetők állnak a Szegedi Ítélőtábla élén.

Hétfőn a Szegedi Ítélőtáblán a közelmúltban lezajlott személyi változásokról tartottak sajtótájékoztatót. Dr. Harangozó Attila beszámolt arról, hogy dr. Heidrich Gábor elnök és dr. Kasza Ferenc elnökhelyettes a felső bírói korhatár elérése miatt felmentési idejét tölti, ezért az ügyek folyamatos vitele érdekében mindenképp szükséges volt, hogy az Országos Bírósági Hivatal (OBH) az átmeneti időszakra megbízott vezetőket állítson az ítélőtábla élére. A megüresedett posztokra július 1-je után ír ki pályázatokat az OBH elnöke.

Dr. Harangozó Attila szólt arról is, hogy dr. Hámori Attilát egy bírókból álló elektori testület az Országos Bírósági Tanács tagjává választotta. Ebbe a testületbe a Kúria elnöke mellett 14 bíró került be, így nagyon fontos, egyben nagy elismerés, hogy a dél-magyarországi régióból a Szegedi Ítélőtábla ismét képviselethez jutottak a legfelsőbb bírói testületben. Korábban ugyanis dr. Heidrich Gábor volt az Országos Igazságszolgáltatási Tanács (OIT) tagja.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

3275142 01/17/2018 A young woman at a bus stop in Yakutsk. Bolot Botchkarev/Sputnik
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.