Belföld

Ismét Múzeumok Éjszakája

Püspöki Palota Székesfehérvár (Püspöki Palota Székesfehérvár)
Püspöki Palota Székesfehérvár (Püspöki Palota Székesfehérvár)

Ötödik alkalommal rendezik meg a Múzeumok Éjszakáját Székesfehérváron.

Az idei év tematikája a játék lesz, ami nem csoda, hiszen nemrégiben nyílt meg a Hiemer-házban a Hetedhét Játékmúzeum.A június 16-i programok kapcsán Spányi Antal katolikus megyéspüspök kiemelte, büszkék rá, hogy a Múzeumok Éjszakája programsorozat történetében egyedülálló a székesfehérvári kulturális intézmények összefogása. Mint mondta, évről évre többen csatlakoznak a városi múzeumok kezdeményezéséhez. Idén már 17 székesfehérvári és vidéki szervezet fogott össze, hogy 22 helyszínen, 67 program keretében a látogatóknak minőségi kulturális élményeket nyújtsanak.

A vidéki helyszínek között idén is ingyenes buszjáratok közlekednek. A rendezvényeket kizárólag karszalaggal lehet majd látogatni. A karszalagok minden helyszínen belépőként, az Alba Volán helyi buszjáratain pedig menetjegyként használhatók. A hat éves kor felett kötelező karszalagok ára 200 forint. Ezt az összeget jótékonysági céllal, adományként gyűjtjük. A befolyt összegből hátrányos helyzetű Fejér megyei gyerekek múzeumlátogatását támogatja minden kedves látogató. A karszalagok már kaphatók a székesfehérvári Tourinform Irodában!

Cser-Palkovics András polgármester elmondta, a kultúra ünnepe lesz június 16-án, amelyen ismét megnyitja kapuit a Városháza. Hangsúlyozta, értékeket mutatnak be az intézmények a nap folyamán, éppen ezért különösen elkeserítőek az elmúlt hetek történései, ahol értékeket romboltak. Úgy vélte, a Múzeumok Éjszakája jó alkalom arra, hogy felhívják az emberek figyelmét az értékek védelmére.

Az idei programokba bekapcsolódik többek között a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeum, a Szent István Király Múzeum látogatóterei, a Fekete Sas Patikamúzeum, a pákozdi Katonai Emlékpark és az Óramúzeum is

Ajánlott videó

Olvasói sztorik