Belföld

Díjat nyert a MASZK és az Aradi Kamaraszínház közös darabja

A legjobb női főszereplő és a legjobb színpadi zene díját kapta az Aradi Kamaraszínháznak a szegedi MASZK Egyesülettel, illetve a budapesti Andaxínházzal készült koprodukciója.

Az Aradi Kamaraszínház harmadik alkalommal vett részt a rangos eseményen, és két produkcióval szerepelt a versenyprogramban. Heiner Müller Kvartett című, A szegedi MASZK Egyesülettel koprodukcióban készült darabját Balog József rendezésében, Éder Enikő és Harsányi Attila főszereplésével láthatta a közönség és a szakmai zsűri. Éder Enikő alakításáért a legjobb női főszereplő díját érdemelte ki.

A másik darab, az Andaxszínházzal koprodukcióban készült, Rejtőzködők című mozgásszínházi előadás a legjobb színpadi zene díját kapta. A két díj mellett a darabok négy kategóriában kaptak jelölést.

A legjobb női főszereplő díjára két színésznőt jelöltek, Éder Enikő mellett a szintén az aradi társulatban dolgozó Góbi Ritát a Rejtőzködőkben nyújtott alakításáért. Szintén a Rejtőzködőkért kapott jelölést Zsalakovics Anikó a legjobb koreográfia kategóriában. A Kvartett a legjobb előadásnak járó nagydíjra és a darabban szereplő Harsányi Attila a legjobb férfi főszereplő díjára kapott jelölést.

Az előadás korábbi fesztiválokon is jól szerepelt. Tavaly Éder Enikő a gyergyószentmiklósi IX. Nemzetiségi Színházi Kollokviumon Merteuil szerepének megformálásáért elnyerte a legjobb női alakítás díját, az előadás pedig a pitesti Nemzetközi Davila-Interfest Stúdiószínházi Fesztiválon a zsűri Interkulturális párbeszéd díját érdemelte ki.
Az Aradi Kamaraszínházat a tavalyi nagybányai fesztiválon is két díjjal jutalmazták.

Az idén huszadik alkalommal rendezték meg Románia legrégebbi színházi fesztiválját. A romániai színházak mellett olaszországi, magyarországi és japán társulatokat, illetve koprodukciókat láthatott a közönség és a szakma a Radu Macrinici román drámaíró által életre hívott nagybányai eseményen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik