Belföld

Elég volt a mészárlásból!

állatvédők tünetése (állatvédelem, állatvédők, tüntetés, )
állatvédők tünetése (állatvédelem, állatvédők, tüntetés, )

Ezrek tüntettek a fővárosban az ukrajnai kóbor állatok tömeges leölése ellen.

Eddig csaknem 400 ezer otthontalan kutyát és macskát gyilkoltak meg a hatóságok keleti szomszédságunkban elképesztő brutalitással, hogy azok ne zavarják az odalátogató futballdrukkereket. Volt, akit agyonvertek, mobil krematóriumban elevenen égettek el, vagy az utcára kihelyezett méreg végzett vele – hangzott el szombaton délután a fővárosi Deák téren, több állatvédő szervezet együttes megmozdulásán.

A Hír24 tudósítója szerint ezrek jöttek el a tüntetésre, igen sokan külföldről, Hollandiából, Németországból, Horvátországból, Lengyelországból érkeztek. Az aktivisták a megkínzott állatok emlékére piros felsőt viselnek, jónéhányan elhozták magukkal kutyájukat, macskájukat is.


A képre kattintva galéria nyílik
Fotó: Berecz Valter

A menet a Deák térről indult, az Astorián keresztül az Erzsébet hídhoz. Az átkelőről virágokat dobtak a Dunába és lufikat engedtek fel a magasba az elpusztított állatok emlékére.

Vámos Erika, a TV2 műsorvezetője is ott volt a megmozduláson. A Hír24-nek korábban elmondta: szívügyének tekinti, hogy minél nagyob figyelmet kapjon idehaza is az állatok védelme.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik