Belföld

Feladják a harcot a külföldi rendszámosok ellen

szlovak-rendszam(430x286)(1).jpg (szlovák rendszám)
szlovak-rendszam(430x286)(1).jpg (szlovák rendszám)

Több a közlekedést érintő törvénymódosítást nyújtott be a fejlesztési tárca.

Az egyik legérdekesebb, hogy úgy tűnik, feladják a harcot a külföldi rendszámmal közlekedők ellen – derül ki a nol.hu által közöltekből. A módosító javaslat szerint, akik a „belföldön használt járművet a külföldi üzemben tartójától rendszeres munkavégzéshez” kapják, mentesülnek az eddigi tilalom alól. Ha az Országgyűlés jóváhagyja az ötletet, akkor mentességet kapnak az Európai Unió intézményeinél, szervezeteinél munkaviszonyban állók, illetve a velük jogviszonyban állókkal közös háztartásban élő közeli hozzátartozók is. Sőt, a fejlesztési minisztérium mentességet biztosítana a nem magyarországi szokásos tartózkodási hellyel rendelkezőknek, illetve hat hónapon belül összesen harminc napra a külföldi családtag autóját hazánkban használóknak is.

A harmincnapos időkeret betartását elvben talán a külföldi rendszámmal közlekedők igazoltatásakor felvett, a törvénymódosítás elfogadása után létrehozandó „bírságnyilvántartás” révén ellenőrizhetnék – írja a lap.

További ötletek

Szintén törvénymódosító javaslat született arra vonatkozóan is, hogy a parkolási díjak megfizetését elmulasztó járművekre a jövőben „ugyanazon a várakozási területen belül egy naptári napon belül pótdíj csak egyszer szabható ki”. Ahogy azonban mindig, itt is van kivétel.

Méghozzá az, hogy a naponta egyszeri pótdíjazás nem vonatkozik azokra a parkolási területekre, amelyeken a „várakozás csak meghatározott időtartamig engedélyezett”. Lényegében a fővárosban a parkolás időtartamát akár három órában maximáló parkolási társaságok az ilyen területeken az autósokat háromóránként bírságolhatják majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik