Belföld

Mélypontra zuhant a kormány megítélése

Kiábrándultság és elégedetlenség jellemzi az országot, derült ki a kormányzási ciklus félidejében a HVG megbízásából készített Medián-elemzésből.

Kapcsolódó cikkek

A lakosság több mint 80 százaléka szerint az ország gazdasági helyzete romlott az elmúlt esztendőben és további kétharmad hasonlókat vizionál a következő évre – írja elemzésében a Medián. A mostanra megfeleződött kormánytámogatók csaknem  40 százaléka is borúlátó a jövőt illetően. Bár a Fidesz a legnépszerűbb párt – a teljes szavazókorú népesség 22 százaléka támogatja – a kormányzati munka értékelése az előző Orbán-kormányhoz képest is mélypontra zuhant.

A kiábrándultságot jelzi az is, hogy a szavazási szándékukat biztosnak mondók aránya nem éri el a negyven százalékot, és a lakosság negyvenhárom százaléka a jelenlegi kínálatból egyik pártra sem tenné le a voksát. Ennek következtében a politikusok népszerűsége is csökkenő tendenciát mutat. A legnépszerűbb a nemrégiben beiktatott Áder János, Orbán Viktort viszont egyre kevesebben látják szívesen fontos politikai szerepben.

Bár még néhány hónapja is nehezen lett volna elképzelhető, mostanra Mesterházy Attila MSZP-elnök beérte, az LMP-s Karácsony Gergely pedig megelőzte Orbán Viktort.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik