Belföld

Felrobbantott Petőfi híd Győrben – lájkolja a Régi Győr fotóit?

A Győr24 kiválasztotta néhány kedvenc felvételét a gyűjteményből. Több ezer fotó hatására merülhetünk nosztalgikus hangulatba a Régi Győr közösségi oldalon. Fedezze fel a múlt századi várost!

A városháza, a vidéki pályaudvar, a Bisinger sétány, ma már nem létező gyárak, iparterületek, a vasútállomás – csak néhány helyszín, melyet mindenképpen érdemes megkeresni a temérdek régi fotó között. Míg a fiatalabb korosztálynak érdekesség és történelem, az idősebbeknek édes nosztalgia a fotók szemezgetése.

Megdöbbentő felvételek is elénktárulnak, ha idő szánunk az oldalra feltöltött több ezer fotóra: a második világháború idején készült fotókon például romba dőlt épületeket láthatunk, de más albumokban az egykor a városban üzemelő temérdek üzemet, gyárakat örökítették meg.

Megdöbbentő, sőt szívszorító felvételekre is bukkanhatunk, mint például a felrobbantott Petőfi híd, de érdemes megcsodálni az 50 évvel ezelőtti Városházát, a Szent István utat vagy a régi járműveket, melyeket lencsevégre kaptak az utcán. Gyönyörködhetünk a város jellegzetes műtárgyaiban, így a Baross hídban is.

Ön felismeri az utcákat, közterületeket? Kalandra fel! A fotók tömkelegét itt találja,

Az oldal szerkesztői az olvasóktól is várják a fotókat és videókat emailben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik