Belföld

Pedagógusnap: Ünneplés és aggodalom

Pedagógus Életműdíjat vehetett át Dudás Zoltánné, Jáky Károlyné és Koczor Lajos.

„Az, hogy nemcsak Magyarországon, de Európa szerte is elismert iskolaváros vagyunk, adja Szeged nagyságát és erejét, mert erre tudunk jövőt építeni” – mondta köszöntőjében Botka László. A Kisszínházban rendezett pedagógusnapi ünnepségen a polgármester aggodalmát fejezte ki: Szeged város iskolái egy évben 14 milliárd forintba kerülnek. Ennek felét – több mint 7 milliárd forintot – a város önkormányzata a saját bevételéből teszi az állami normatíva mellé.

„Nem tudni, mi lesz a jövőben az intézmények finanszírozásával.Aggodalomra ad okot az is, hogy fél éve megszülettek az erre vonatkozó törvények, ám nem szabályozták az államosítást, az új köznevelési törvény hatályba lépéséhez ugyanis húsz kormány- és miniszteri rendeletre lenne szükség” – mondta Botka László, aki szerint fél évvel a tervezett és eldöntött államosítás előtt ebben az országban senki sem tudja megmondani, hogy ki fogja fenntartani és finanszírozni az oktatási intézményeket.

Hárman kaptak életműdíjat
Az ünnepségen Pedagógus Életműdíjat vehetett át Dudás Zoltánné, a Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium nyugalmazott igazgatóhelyettese. Ugyancsak ebben az elismerésben részesült Jáky Károlyné, a Szegedi Szolgáltatási Középiskola és Szakiskola Fodor József Élelmiszeripari tagintézményének nyugalmazott műszaki tanára, valamint Koczor Lajos, a volt Tisza Lajos Könnyűipari Szakközépiskola és Szakiskola nyugalmazott igazgatója.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik