Belföld

A legjobban kereső kormánytag is sokat bukott

pintér-sándor(i) (pintér sándor, belügyminiszter, )
pintér-sándor(i) (pintér sándor, belügyminiszter, )

600 milliós jövedelme volt tavaly a főbelügyérnek. Hozzá képest földönfutó Czene Attila. A sportért felelős államtitkárnak alig jött össze 15 millió.

A törvényi előírásoknak megfelelően közzétették a 2011-es személyi jövedelemadó bevallásuk adatait a kormány tagjai és az államtitkárok.Orbán Viktor miniszterelnök összevont adóalapja e szerint közel 19 millió forintot tesz ki, és hárommillió forint adót fizetett utána –  adta hírül az origó.

Egymilliárdos mínuszt is elbírt

A legjobban kereső kormánytag Pintér Sándor belügyminiszter csaknem 600 millió forintos éves jövedelemmel. Neki voltak szebb napjai is, 2010-ben még pontosan 1 619 173 019 forintot kasszírozott. Az összevont adóalapja után 19 millió, a külön adozó jövedelme után pedig 76 millió forint adót fizetett. Habár a tavalyi adóbevallásból nem derül ki, pontosan miből származott milliárdos bevétele, de valószínű, hogy biztonsági cége eladásából kapott ennyi pénzt.

A legkevesebbet kereső kormánytag Czene Attila sportért felelős államtitkár. Neki 15 159 877 forint az összevont adóalapja, és 2 425 580 forintot utalt az adóhivatalnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik