Belföld

Megkezdődött a Dugonics tér és környéke felújítása

A beruházás a 70 százalékos európai uniós támogatással megvalósuló, 2,25 milliárd forintos belváros rekonstrukciós projekt utolsó eleme.

Az ünnepélyes területátadás során Botka László polgármester elmondta: az elmúlt évtizedben a város ütemesen és folyamatosan fejlődött. “Most elérkezett a Dugonics tér és környékének felújítása, amellyel úgy gondolom, valódi 21. századi belvárosi tér jön létre” – fogalmazott.

A Dugonics tér kivitelezési munkáit a SADE-Magyarország Mélyépítő Kft. végzi 730 millió forintért. A beruházás során a Kárász utca folytatásával a korzót építik tovább a gyalogos és kerékpáros felületek növelésével, új pihenő- és zöldterületek kialakításával. A rekonstrukcióval a meglévő vendéglátó egységek, üzletek, intézmények és az időszakos rendezvények is kulturáltabb környezetet kapnak.

A beruházás során, teljes felületen újjáépül a Dugonics tér és az Árpád tér, illetve a környező Somogyi, Toldy, Eötvös és Apáthy utcák.

A Dugonics téren megszépül a park, és ezentúl rendezett sétányrendszer várja a pihenni vágyókat. Új, modern köztéri bútorokat és világítási eszközöket helyeznek ki. A park növényállományát fákkal és virágos növényekkel frissítik fel.

Az Árpád téren az eddigi parkoló és az autós közlekedés megszűnik. A terület közepén szabadidős játék- és pihenőhely várja majd a látogatókat víz és fény látványelemekkel, árnyékot adó fákkal, és itt kap majd helyet egy országzászló is.

A környező utcák új térburkolatot, illetve fa- és cserjesorokat kapnak, valamint új utcabútorokat is ki helyeznek. A munkálatok várhatóan az év végén fejeződnek be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik