Belföld

Klimt-kiállítás volt Budapesten

Tizenöt különleges Klimt-reprodukcióból rendezett kiállítást a Compress – Bécs város budapesti képviseleti irodája hagyományos partnertalálkozója alkalmából június 5-én az Ybl-palotában.

Bukarest után Budapesten mutatták be a különleges Klimt-reprodukciókat. Az Európa-turné keretében a bécsi művész olyan híres alkotásainak a mását, ikerképét csodálhatta meg a magyar közönség, mint A csók, a Falusi kert napraforgókkal vagy Adéle Bloch-Bauer, illetve Klimt szeretője, Emilie Flöge portréja.

Az egynapos bemutató különlegessége Gustav Klimt Hügieia című festményének a reprodukciója volt, amelynek eredetije 1945-ben, az alsó-ausztriai Immenhof-kastélyban pusztító tűzben semmisült meg.

Az Ybl-palotában megrendezett partnertalálkozón Bécs városát Ernst Woller, a bécsi Kulturális és tudományos bizottság elnöke, valamint Michaela Moser, a Bécsi Városháza sajtó- és információs szolgálatának külügyi munkatársa képviselte. Ernst Woller köszöntőjében elmondta: az osztrák főváros idegenforgalmának, amely évről évre új rekordokat dönt, része a Klimt-év. 2012-ben, születésének 150. évfordulója alkalmából Klimt uralja Bécs kulturális, művészeti és turisztikai kínálatát, akinek neve mára egybeforrt a várossal. Az emlékév alkalmából tizenkét bécsi múzeumban mintegy nyolcszáz alkotását tekintheti meg a nagyközönség.

A különleges reprodukciós kiállítás ezt követően Zágrábban, Belgrádban és Szófiában folytatja körútját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik