Belföld

Egészségnap hölgyeknek

Szűrés, tanácsadás is várja az érdeklődőket.

Június 8-án, pénteken 9-18 óráig rendezik meg a maroshegyi Gárdonyi Géza Művelődési Házban a nagyszabású Női egészségnapot. Szűrővizsgálatokkal, és egész napos tanácsadással várnak a szakemberek mindenkit, aki szeretné felmérni egészségügyi állapotát.

Az egészségtudatos érdeklődők, legyenek azok fiatalok vagy idősek, többek között csontsűrűségmérésen, vérnyomásmérésen, testzsírmérésen, csontritkulási törési kockázat felmérő teszten, inkontinencia teszten, vércukor és koleszterinszint mérésen, és diétás tanácsadáson vehetnek részt.

Brájer Éva alpolgármester, Maroshegy önkormányzati képviselője elmondta: támogatni kell minden olyan kezdeményezést, amely felhívja a figyelmet arra, hogy mennyire fontos egészségünk megőrzése. Éppen ezért hívom, és szeretettel invitálom a maroshegyieket, és mindenki mást is az egészségnapra- tette hozzá az alpolgármester asszony.

A résztvevők kézhez kapnak majd egy hasznos tanácsokat, és információkat tartalmazó egészségfüzetet, amibe minden szűrési eredményt feljegyeznek. Így az, a mért adatokkal bármikor elővehető, és ezzel háziorvosukhoz is nyugodtan fordulhatnak – árulta el Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok.

Dr. Rápolthy Ildikó főorvos, a Fejér Megyei Osteoporosis Klub elnöke a csontritkulás veszélyeire és a megelőzésre kívánja felhívni a figyelmet. Becslések szerint ma, Magyarországon kb. 1 millió embert érint az osteoporosis, és főként nőket. A főorvos asszony kiemelte, hogy rendkívül fontos a mozgás, akár napi fél óra séta is sokat segíthet egészségünk megőrzésében.

A maroshegyi egészségnapon a részvétel mindenki számára ingyenes.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik