Belföld

Figyelmeztetés! Katonai helikopter Budapest felett

Mi24 helikopter (Mi24 helikopter)
Mi24 helikopter (Mi24 helikopter)

A honvédelmi tárca előre szólt: a Mi-24-est is bevetik szerdán a Die Hard - Drágább, mint az életed című szuperprodukció forgatásán. Olvasóink azonban nincsenek kibékülve a szuperprodukció címével, jobbnál jobb címötletekkel bombáznak minket.

A honvédség egyik katonai helikopterének közreműködésével forgatják a szuperprodukciót a fővárosban. A Honvédelmi Minisztérium előzetesen jelezte, hogy a harci helikopter hangos, „a forgatási útvonal közelében zavaró lehet a zajhatás”.

Fotó: HM

A minisztérium tájékoztatása szerint szerda reggel 7 és 12 óra között a forgatás a következő tervezett útvonalon folyik: Budaörs repülőtér – Kelenföldi Hőerőmű – Rákóczi híd – Petőfi híd – Lánchíd – Petőfi híd – Rákóczi híd – Kelenföldi Hőerőmű ( a Lánchíd és Rákóczi híd közötti szakaszon több alkalommal, a Duna medervonalában oda-vissza).

A Die Hard-sorozat ötödik darabját áprilisban kezdték forgatni Magyarországon, ahol 86 napon át, több helyszínen zajlanak a produkció munkálatai. A Die Hard – Drágább, mint az életed főként Oroszországban játszódik, ahova a Bruce Willis alakította John McClane azért utazik, hogy kiszabadítsa fiát, akit Jai Courtney játszik.

Az olvasóink – mint erről a Facebook-oldalunkon beszámoltak – elégedetlenek a szuperprodukció címével, és számos címváltozatot küldtek nekünk. Többen Matolcsy György nemzetgazdasági miniszterre és a 47 ezer forintos kijelentésére, a hiteltörlesztésre, valamint a 4-es metró óriási költekezéseire asszociáltak egyből a korábbi részek nyomán: „Az élet Matolcsyval egyre drágább”, „A 4-es metró a legdrágább”, „Ha a ‎4-es metrónál is drágább az életed!”, „Drágább az üzemanyagnál”, „Drágább az élet, mint 4 éve”, „A hiteled a legdrágább”, „Még drágábban törlesztesz”, „47-ből a legdrágább megélni”, „Matolcsy-csomagos élet”, „Itt 47 ezret ér az életed!”,

Ám akadtak olyan kommentelők is, akik még a „drága-drágább” jelzőkkel tovább csűrték-csavarták a filmcímet: “Életem, nem lesz ez kicsit drága?”, „Itt az élet még drágább! Hozz magaddal elég lóvét!”, „Reméljük, hogy ennél már nem lesz drágább itt az élet!”, „Az élet sosem volt ennyire drága”, „A drága és sz…r élet”, „New Yorkban olcsóbb volt”, „Fillért sem ér az életed”, “Magyarország, de drága”?”, “El se tudod képzeli milyen drága az élet itt”, „Életem, Teeee! Drága…”, „Die hard 5 – idejötté’, pusztujjá’!”, „Te drága! Hát élet ez?”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik