Belföld

Elvitte Soltvadkert pénzét a csődbe ment takarék

soltvadkert-takszöv (ingyenes, soltvadkert takarékszövetkezet, rendőrség, )
soltvadkert-takszöv (ingyenes, soltvadkert takarékszövetkezet, rendőrség, )

A város önkormányzatának közel 200 millió forintja volt a végelszámolás alatt álló Soltvadkert és Vidéke Takarékszövetkezetnél.

Lehoczki Ferenc, Soltvadkert polgármestere kedden elmondta, hogy a legkritikusabb problémákat sikerül orvosolni, mert az önkormányzat mobilizálható likvid pénzeivel meg tudják oldani, hogy szerdán az összes segélyre, járadékra, szociális juttatásra és egyéb támogatásra jogosult megkapja készpénzben a járandóságát.

A város mellett Bócsa és Kaskantyú önkormányzatának is ez a takarékszövetkezet volt a számlavezető bankja.

A polgármester szerint a pénzintézeti csőd hatásait csak sejteni lehet, mert a több mint egy milliárd forint éves költségvetésből működő városnak folyamatos beruházásai vannak.

A polgármester emlékeztetett rá, hogy az önkormányzatok csak egy pénzintézetnél vezethetnek számlát, így a megtakarításaikat és egyéb pénzeiket is a takarékszövetkezetnél helyezték el. Az önkormányzat nem reménykedhet az Országos Betétbiztosítási Alap kártalanításában sem, mert az rájuk nem vonatkozik – tette hozzá. Információi szerint 17 ezer betétest érint a takarékszövetkezet végelszámolása mintegy 40 milliárd forint összegben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik