Belföld

Balzsamos osztálytalálkozó Áderrel

Volt cimborája szerint az államfőnek kiváló humora van, remekül kézilabdázott anno, fideszes kalapácsemberként viszont nem aratott sikert.

35 éve érettségizett a győri Révai Miklós Gimnázium 12. d osztálya, ezt ünnepelték meg szombaton az akkori végzősök, köztük a köztársaság első embere. Az egyik osztálytárs, Somorjai László beszámolója szerint végig remek hangulatban elevenítették fel a közös diákéveket – adta hírül a kisalföld.hu.

Mindenki három percben mesélte el, mi történt vele az utóbbi öt esztendőben, „Jánosnak azonban több időt szavaztunk meg, hisz az egész osztályt érdekelte, hogyan lett köztársasági elnök egykori osztálytársunkból.” Az államfő elsősorban arról beszélt, milyen lelki dilemmákat okozott neki a felkérés, mivel szerette volna befejezni a brüsszeli munkáját, illetve azzal is tisztában van, hogy a családja mostantól jóval többet szerepel a nyilvánosság előtt.

„János ugyanolyan közvetlen ember benyomását keltette, mint anno, úgy érzem, e téren semmit nem változott” – tette hozzá Somorjai, aki úgy emlékszik, hogy Áder a gimnáziumi évek alatt jó kiállású, határozott diák volt az órákon, nagyszerűen kézilabdázott, emellett kiváló humorérzéke van.

Hozzátette: neki nem volt szimpatikus 2002-2006 közötti szerepvállalása. Akkor ugyanis „ő volt a Fidesz megmondó embere, aki mindig keményen fogalmazott. Annál kellemesebb meglepetés volt a beiktatásakor elhangzott, jól felépített beszéde, amelyben méltányolta embertársait és a korábbi köztársasági elnököket.

A lap megkereste a Köztársasági Elnöki Hivatal sajtóosztályát, ahol azt mondták: amennyiben teheti, Áder János legközelebb is boldogan részt vesz volt révais osztályának találkozóján, de nyilatkozni nem kíván ez ügyben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik