Belföld

Bajnokságot rendez graffitiseknek a Győri Nemzeti Színház

Bajnokságot rendez graffitiseknek a Győri Nemzeti Színház: a várhatóan sokakat vonzó versengéssel a fiatalokat akarják közelebb hozni a teátrumhoz.

A graffiti jam témái a következő évad bemutatói lesznek – mondta Pottyondy Nóra marketingigazgató hétfőn az MTI-nek.
A bajnokságban való részvételhez egy-egy olyan képtervet is el kell készíteni, amely a Jekyll&Hyde, A tanítónő, a János vitéz, a Zorba, a görög, a Csinibaba vagy más premier címéhez kapcsolódik. A kezdeményezés iránt érdeklődő fiataloktól a színház igényes pályamunkákat vár, amelyeket június végéig juttathatnak el a színházhoz.

A legjobb pályaművek készítői a színház előtti téren szeptemberben fognak megmérkőzni egymással. Az alkotásokat kifeszített vásznakra kell elkészíteni, a legsikeresebbek egy éven keresztül díszítik a teátrum épületének hátsó homlokzati erkélyeit.

„A kezdeményezéssel a fiatalokat akarjuk megszólítani, érdeklődésüket ezzel is a színház világa felé fordítani” – hangsúlyozta a marketingigazgató.

A győri színház sokat tesz azért, hogy a tizen- és huszonéveseket a színházba csábítsa. Középiskolásoknak májusban ingyenes előadáson mutatták be a Gézagyerek című Háy János-drámát, azt megelőzően pedig az egyetemistákat invitálták Egressy Zoltán Portugál című darabjának előadására.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik