Belföld

Nem várnak tovább a 3-as metróval

Elrendelte a főváros vezetése a "kék vonal" elektromos rendszerének felülvizsgálatát az egyre gyakoribb üzemzavarok miatt.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közleménye szerint Tarlós István főpolgármester (Fidesz-KDNP) és a BKK is átfogó vizsgálatot kért, amelyben egy független tanúsító intézet is részt vesz. A tendert csaknem 25 millió forintos ajánlatával a TÜV Rheinland InterCert Kft. nyerte, a munkát 60 nap alatt kell elvégeznie.

Legutóbb a múlt hét végén volt gond a 3-as metró vonalán, szombaton egy nap alatt kétszer is le kellett állítani a forgalmat. Az egyik esetben a légfék meghibásodása miatt befogtak a fékek, és az utasokkal teli szerelvény a Pöttyös utca és a Határ út közötti alagútban vesztegelt több mint fél órát. Nem sokkal később füstölés miatt kellett egy időre korlátozni a forgalmat a kőbánya-kispesti végállomás és a Nagyvárad tér között.

Tarlós István és Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója alig egy hónapja jelentette be, hogy az infrastruktúra rossz állapota miatt idén félmilliárd forintot költenek a metró észak-déli vonalának felújítására.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik