Belföld

Zajlik az ügyintézés a Soltvadkert Takarékszövetkezet fiókjaiban

soltvadkert-takszöv (ingyenes, soltvadkert takarékszövetkezet, rendőrség, )
soltvadkert-takszöv (ingyenes, soltvadkert takarékszövetkezet, rendőrség, )

Megerősített biztonsági intézkedések mellett, konszolidált módon kezdődött el hétfőn reggel és tart azóta is az ügyintézés a Soltvadkert és Vidéke Takarékszövetkezetnél.

A pénzintézet központja és fiókjai reggel fél nyolc óta tartanak nyitva. A nagyobb településeken mintegy félszáz, a kisebbeken ennél kevesebb ügyfél vár az ügyintézésre. Az MTI információi szerint a hangnem mindenhol emberi, a megfogalmazott kritikák és vélemények az elfogadható és kezelhető kereteken belül mozognak.

Konszolidált körülmények között, érkezési sorrendben zajlik a hitelezői igények bejelentése is. Akadnak ügyfelek, akik a helyszínen mindössze kétmondatos érdeklődés erejéig tájékozódnak, mások akár fél órán át is elbeszélgetnek a kialakult helyzetről. A soltvadkerti központ és a fiókok dolgozóinak munkáját mindemellett elővigyázatossági okokból megerősített biztonsági őrszolgálat segíti és a helyi rendőrkapitányságokkal is kapcsolatban áll a pénzintézet.

Amennyiben az ügyintézés zavartalansága fenntartható marad, hétfőn legalább a hivatalos ügyfélfogadási időnek megfelelően, délután 16 óráig, de ahol erre szükség van, ott akár hosszabbított nyitvatartási időben is fogadják az ügyfeleket – értesült az MTI. Ezt követően lehetőség szerint a következő napokban is hasonló menetrend szerint nyit ki a központ és valamennyi kirendeltség.

Korábban Binder István, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) szóvivője az MTI-nek elmondta: a hétfőn újra kinyitott Soltvadkert és Vidéke Takarékszövetkezetnél készpénzt felvenni vagy harmadik félnek utalni továbbra sem lehet. A fiókok most két funkciót látnak el: egyrészt tájékoztatást adnak és befogadják a hitelezői igénybejelentéseket, másrészt az ügyfelek törleszteni tudják a takarékszövetkezet felé fennálló tarozásukat.

A felügyelet június 1-jén vonta vissza a Soltvadkert és Vidéke Takarékszövetkezet tevékenységi engedélyét és rendelte el végelszámolását. A PSZÁF az intézkedést azzal indokolta, hogy a cég elveszítette tőkéjét, illetve szavatoló tőkéje negatívvá vált. Ez nem teszi lehetővé a biztonságos működést a takarékszövetkezet ügyfelei és partnerei számára, és súlyosan sérti a hitelintézeti törvény előírásait is.

A pénzintézet honlapján olvasható tájékoztatás szerint a szövetkezet nem teljesít kifizetéseket, az ügyfelei által a korábbiakban adott átutalási megbízások, beleértve a tartós megbízásokat is, nem teljesülnek, a takarékszövetkezet által kibocsátott bankkártyákat nem lehet használni sem fizetésre, sem készpénzfelvételre. Az ügyfelek számláira további átutalásokat nem írnak jóvá, a beszedési megbízások ugyancsak nem teljesíthetők.

A takarékszövetkezet azt javasolja ügyfeleinek, hogy pénzforgalmuk lebonyolítására más pénzintézetnél nyissanak számlát. Kéri továbbá az ügyfeleket, hogy a takarékszövetkezettel szembeni követeléseiket jelentsék be a végelszámolónál a honlapon, illetve a fiókokban megtalálható nyomtatványon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik