Belföld

Magyar siker: mindenkit letakarítottunk

Magyar fiatalok nyertek egy hollandiai takarítási versenyen. Mert van ilyen. Tényleg. Varga Alexandra és Lipták Kristóf most az EB-re készül. Egyikük marketingesből lett takarító. Videó.

Az ablakpucolás szívás. Semennyire sem jó móka. Teljesen sziszifuszi meló: ha félórás pacsmagolás után végre csíkmentes is lesz az a rohadt üveg, tuti, hogy jön az eső és oda a befektetett energia. Az ablakpucolás maximum akkor jó, ha szomszédaink ámulatára szuper gyorsan tudjuk elvégezni. Vagy, ha díjat kapunk érte.

Nem kell csodálkozni, valami hasonló igenis létezik. Meg két olyan magyar fiatal is létezik, akik – bár nem feltétlenül az ablakpucolásért –, de megnyertek egy hollandiai takarítási versenyt. Az tisztítás technológiai Európa Bajnokság előszobájának számító MiniSkillsen ők lettek a legjobbak. A versenyt Amszterdamban tartották, a profi takarítók négy szakterületen feszültek egymásnak: alaptisztítás, tisztaszoba-takarítás, márványpadló csinosítás és kórterem takarítás. Varga Alexandra és Lipták Kristóf ez utóbbi versenyszámban hozták el a kupát.

Mi Budapesten találkoztunk velünk, jelenleg itt készülnek a belgiumi nagy megmérettetésre, a takarítási EB-re, a EuroSkillsre. Videónkból az is kiderül, miként lehet azt a fránya ablakot pár másodperc alatt lesikálni. Íme:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik