Belföld

Hárommillió eurós autóipari beruházás Győrben

Az Audi mellé költözik a Henkel Beiz: Győrben három millió eurós beruházással új gyártóbázist épít az osztrák cég. Az új üzem várhatóan a nyár közepére készül el – írja a hvg.hu

Az autóipari igények egyre növekvő tendenciája miatt, mintegy 3 millió euró értékű beruházás kapcsán új gyártóbázist épít a Henkel Beiz und Elektropoliertechnik GmbH. magyar cége.

A győri ipari parkban 1200 négyzetméteres üzemet, a 300 négyzetméteres irodai szárnyat, valamint a különböző kiszolgáló létesítményeket egy tavaly megvásárolt, 7500 négyzetméteres területen úgy építi fel a cég, hogy a komplexum később viszonylag kis költséggel tovább bővíthető legyen.

Az új létesítményekre, illetve eszköz-, gép- és szerszámbeszerzésre nagyjából fele-fele arányban költenek. Az üzembe a legkorszerűbb technológiai sort telepítik. Az építkezést 100 millió forint értékű vissza nem térítendő pályázati forrás segíti. A programmal párhuzamosan, mintegy 10-15 fős, további létszámbővítést is tervez. Az ügyvezető igazgató elmondta, az új gyártóbázis várhatóan már a nyár közepére elkészül – értesült a hvg.hu.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik