Belföld

Csak az magyar, akinek fáj Trianon

Trianon-megemlékezés (trianon, szélsőjobb, tüntetés)
Trianon-megemlékezés (trianon, szélsőjobb, tüntetés)

Többek között a címben idézett tételmondattal ismerkedhettünk meg a vasárnapi radikális meneten.

Két-háromszáz egyenruhás és -pólós radikális aktivista, nagyjából ugyanennyi néző és majdnem annyi rendőr, mint az előbbiek együttvéve – így nézett ki a radikális jobboldaliak vasárnap délutáni Trianon-emlékműsora és menete. Maga a program vagy másfél órát késett a meghirdetetthez képest, a tavaly megszervezett nemzetirock-minifesztivál elmaradt, így aztán a pogó és a verekedés is, a tömeg békésen gyülekezett a Városliget szélén.

A fenti magvas gondolatot egyébként Toroczkai László, a Hatvannégy Vármegye vezére ismertette. A felszólalóktól megtudhattuk még, hogy a honi hatóságok – természetesen fideszes nyomásra – direkt nem adnak magyar állampolgárságot a szélsőséges kötődésű határon túliaknak, illetve, hogy ha minden magyar gyermeknek kötelező lesz vége az iskolai napot a magyarok imájával kezdeni, csak rájönnek majd, miért a nemzeti radikálisoké az egyetlen igaz út.


Nézze meg a szélsőjobbos aktivistákat igazán közelről! Kattintson a képre!
Fotó: Neményi Márton

A rövid beszédek és némi alakizás után a vármegyés, jobbikos, árpádsávos, betyársereges, goj motoros résztvevők (úgy tűnik, a magyar szélsőjobb követhetetlenül sok kisebb szubkultúrára tagozódik) a szerb, a román, majd a szlovák külképviseletek elé vonultak, amely intézményeket a hangos “vesszen Trianon!” felkiáltásokkal sem lehetett meggyőzni, így a határrevízió egyelőre elmaradni látszik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik