Belföld

A Főtaxi nem ért egyet a taxisdemonstrációval

Azt mondják, a taxis társadalom helyzetének rendezése nem utcai megmozdulásokkal, hanem jól előkészített, többoldalú egyeztető tárgyalásokkal érhetők el.

A Főtaxi nem ért egyet a taxisok június 4-re tervezett demonstrációjával – közölte a vállalat szóvivője. Vizy András közleménye a Főtaxi meggyőződése, hogy a taxis társadalom helyzetének békés és minden érdekelt fél számára elfogadható, felelős rendezése nem utcai megmozdulásokkal, hanem jól előkészített, többoldalú egyeztető tárgyalásokkal érhetők el.

Közös érdek, hogy rendezett és korrekten szabályozott piaci viszonyok között, legálisan, az utasok igényeit minél jobban kiszolgálva dolgozhassanak a taxisok – áll a közleményben. A Főtaxi úgy látja, hogy az áregyeztetés terén a Budapesti Közlekedési Központ javaslatai elfogadhatóak, hozzáteszik azonban, hogy az árak az európai átlaghoz képest így is rendkívül alacsonyak.

Taxisok azért demonstrálnak hétfőn Budapesten, hogy a szakmai szervezetek támogatása nélkül a főváros ne fogadja el az új taxirendeletet. A forgalomlassító megmozdulást szervező szakszervezetek mintegy ezer taxis részvételére számítanak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik