Belföld

Ismét kereszt nélkül az Országalma

Valaki letörte a székesfehérvári Országalma tetejéről keresztet. Egyelőre ismeretlen tettes után nyomoz a rendőrség. Székesfehérvár polgármestere nyilatkozatban ítélte el a rongálást.

Már-már jubileuminak is beillő rongálás történt Székesfehérvár belvárosában, hiszen majdnem egy éve ugyanígy megcsonkították a keresztény államalapítás szimbólumát. Akkor (2011 júliusában) néhány fiatal mászott fel hajnalban az emlékműre, és elmondásuk szerint véletlenül törték le a keresztet. A restaurálás 200 ezer forintba került.

Azt, hogy most ki, vagy kik rongáltak, egyelőre nem tudni, a rendőrségi bejelentést szombaton 12:45-kor tette a Városgondnokság, ezután rongálás miatt indult meg a nyomozás ismeretlen tettes után – mondta el a Fehérvár24-nek Németh-Kész Mónika, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A rendőr százados hozzátette: jelenleg a térfigyelő kamerák helyszíni felvételeit vizsgálják, illetve várják a szemtanúk jelentkezését.

Az Országalma városunk szimbóluma. Így nemcsak egy köztéri alkotást, hanem Székesfehérvár történelmi múltját sem tartották tiszteletben az ismeretlen tettesek. “Elítélem az elkövetőket és sajnálom, hogy éppen a 2013-as emlékévre készülve történt meg ez a rongálás. Ahogy az egy évvel ezelőtti esetben, most is minden segítséget megad Önkormányzatunk a rendőrségnek, hogy mielőbb kézre kerítsék a tetteseket” – fogalmazott nyilatkozatában Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik