szabadstrand-győr (strand, győri aranypart)
Belföld

Irány a strand: nyit az Aranypart Győrben

A nyitvatartási idő alatt augusztus 31-ig, naponta 8 és 20 óra között mentőőr felügyeli a területet, emellett illemhely, zuhanyzó és öltöző teszi kellemesebbé a kikapcsolódást.

Június 1-jétől működnek Győrben a szabad strandok. Az Aranypart I. szabad strandot az Aranypart 23. Kft., az Aranypart II. szabad strandot a GYŐR-SZOL Zrt. üzemelteti. A nyitáshoz a feltételek mindkét helyszínen adottak. Fontos tudni, hogy a Kovalter területe idén is kizárólag napozásra használható – tájékoztatta a Győr24-et az illetékes.

A nyitást megelőző előkészítő munkák részeként a szabad strandokon többek között megmetszették a fákat, lefestették a padokat, pótolták azok hiányzó deszkáit, kihelyezték a víz mélységét jelző bójákat és a hulladékgyűjtő edényeket, valamint a helyszínre szállították az életmentéshez szükséges csónakot. Ahol kellett, ott pótolták az eltulajdonított eszközöket és elvégezték a szándékos rongálásból adódó feladatokat.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve Laboratóriumi Decentrum Vizsgáló Laboratóriuma fürdésre alkalmasnak minősítette a vízminőségét. Nyitvatartási idő alatt augusztus 31-ig, naponta 8 és 20 óra között mentőőr felügyeli a területet, emellett illemhely, zuhanyzó és öltöző teszi kellemesebbé a kikapcsolódást.

Újdonság idén, hogy az Aranypart I. szabad strand környezetében a GYŐR-SZOL Zrt. elhelyezett egy szelektív hulladékgyűjtő szigetet, ahol a csomagolóanyagok közül a műanyag, a papír-, a fém- és az üveghulladékok környezetbarát elhelyezésére adódik lehetőség. Így a strandolás közben összegyűlő csomagolóanyagokat pl.: üdítősflakonok, szendvicsek csomagolásai nem kell hazavinni, hanem a szelektív gyűjtősziget megfelelő edényében elhelyezhetőek. A GYŐR-SZOL Zrt. kéri a használókat, hogy a szelektív sziget közvetlen közelében és annak környékén mindenki figyeljen a tisztaságra.

A szabad strandokra tilos gépkocsival behajtani, illetve oda kutyát bevinni. Tilos tüzet gyújtani és üveget a vízbe vinni. A fürdőzőkre és a napozókra nézve veszélyes lehet a vízparton hagyott horog, ezért a szabad strandok területén a horgászás is tilos.

Vannak a városban olyan vízterületek, ahol nem biztonságos a vízben tartózkodás, ezért tilos fürödni az adyvárosi tározótóban, a József Attila-lakótelep területén létesített kettő tározótóban, az Iparcsatorna teljes hosszában, a Rába folyó mindkét felén, a bácsai vízáteresztő zsilip környékén (Holt-Duna-ágban), a pinnyédi híd győri hídfőjénél, a püspökerdei átvágás teljes hosszában, Győr-Újvárosban a Mákos-dűlői volt kavicsbányában, Győr-Gyirmóton a Marcalban, a bácsai bányagödrökben, a Holt-Marcalban (rabkerti tóban) és a győrszentiváni volt szabad strandon. A Kovalter területe idén is kizárólag napozásra használható!

Ajánlott videó