Belföld

Esőnap a Vízivárosi Óvodában

buthy-lilla
buthy-lilla

2012. 06. 01. 17:30

A reggeli esős időjárás miatt elhalasztották a Vízivárosi Óvoda 2013-as emlékévhez kapcsolódó szabadtéri, játékos vetélkedőjét.

Az Árpád Úti Óvoda, a Rákóczi úti Óvoda, a Tulipános Óvoda és a Vízivárosi Óvoda nagycsoportosai kis színes esőkabátjaikban csalódottan fogadták a hírt, hogy elmarad a várva várt játékos délelőtt. A „Történelmi kavalkád” elnevezésű ismeretterjesztő komédiát azonban nem napolták el, és ez hamar jobb kedvre derítette a lurkókat. A Szabad Színház színészeinek előadását hangos gyerekzsivaj és kacagás kísérte, ami még az utcára is kihallatszott.

Dr. Horváth Miklósné képviselőasszony, az esemény támogatója szerint, ez a korosztály is már fontosnak tartja megismerni Székesfehérvár múltját és a hagyományokat, főleg ilyen játékos formában. Ez rendkívül fontos, hiszen a hazaszeretetre, a történelmünkre és az identitástudatra való nevelést ebben a korban kell elkezdeni.

Én nagyon nagy örömmel fogadtam mikor beszélgettünk erről a 2013-as emlékévről és egyetértettünk abban, hogy meg kellene hívni a székesfehérvári óvodákat, iskolákat egy ilyen játékos vetélkedőre és a gyerekeket felkészíteni arra, hogy tudják, hogy hol élnek, és legyenek büszkék arra, hogy Fehérváron élhetnek. Így később majd ők is ezeket a hagyományokat adják tovább a gyerekeiknek, mert csak így élhet tovább egy nemzet, ami már így is 1000 éves- mondta Dr. Horváth Miklósné.

Most ez egy kicsit szomorkás, hogy ilyen rossz idő miatt el kellett halasztani az ügyességi játékokat, hiszen a gyerekek rendkívül nagy lelkesedéssel készültek. De majd elmondjuk nekik, hogy minden nagy premiernek van egy főpróbája, és így még tovább tudják csiszolni a tudásukat június 9-ig. Lesz egy nagy verseny, aminek biztosan lesznek helyezettjei, de igazából csak nyertesei lesznek, és ez a lényeg. A gyerekek, a szülők, a pedagógusok, és Székesfehérvár is csak nyerhet egy ilyen kezdeményezéssel- tette hozzá a képviselőasszony.

A játékos délelőtt június 9-én kerül megrendezésre, ahol is az apróságok majd ezüst dénárokat gyűjthetnek, amiket a játék végeztével „levásárolhatnak” perecre, limonádéra és mézeskalácsra.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Drégelypalánk, 2019. január 9.
Személyvonat Nógrád megyében, a behavazott Drégelypalánk közelében 2019. január 9-én.
MTI/Máthé Zoltán

Holnaptól három hétig havazni fog

This handout video grab taken from footage released by the Royal Thai Navy on July 11, 2018 shows rescue personnel during the rescue operation for members of the "Wild Boars" Thai youth football team inside the Tham Luang cave in Khun Nam Nang Non Forest Park in Mae Sai district. - The 12 boys rescued from a Thai cave were passed "sleeping" on stretchers through the treacherous passageways, a former Thai Navy SEAL told AFP on July 11, giving the first clear details of an astonishing rescue mission that has captivated the world. (Photo by Handout / ROYAL THAI NAVY / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / Royal Thai Navy " - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.