Belföld

Esőnap a Vízivárosi Óvodában

A reggeli esős időjárás miatt elhalasztották a Vízivárosi Óvoda 2013-as emlékévhez kapcsolódó szabadtéri, játékos vetélkedőjét.

Az Árpád Úti Óvoda, a Rákóczi úti Óvoda, a Tulipános Óvoda és a Vízivárosi Óvoda nagycsoportosai kis színes esőkabátjaikban csalódottan fogadták a hírt, hogy elmarad a várva várt játékos délelőtt. A „Történelmi kavalkád” elnevezésű ismeretterjesztő komédiát azonban nem napolták el, és ez hamar jobb kedvre derítette a lurkókat. A Szabad Színház színészeinek előadását hangos gyerekzsivaj és kacagás kísérte, ami még az utcára is kihallatszott.

Dr. Horváth Miklósné képviselőasszony, az esemény támogatója szerint, ez a korosztály is már fontosnak tartja megismerni Székesfehérvár múltját és a hagyományokat, főleg ilyen játékos formában. Ez rendkívül fontos, hiszen a hazaszeretetre, a történelmünkre és az identitástudatra való nevelést ebben a korban kell elkezdeni.

Én nagyon nagy örömmel fogadtam mikor beszélgettünk erről a 2013-as emlékévről és egyetértettünk abban, hogy meg kellene hívni a székesfehérvári óvodákat, iskolákat egy ilyen játékos vetélkedőre és a gyerekeket felkészíteni arra, hogy tudják, hogy hol élnek, és legyenek büszkék arra, hogy Fehérváron élhetnek. Így később majd ők is ezeket a hagyományokat adják tovább a gyerekeiknek, mert csak így élhet tovább egy nemzet, ami már így is 1000 éves- mondta Dr. Horváth Miklósné.

Most ez egy kicsit szomorkás, hogy ilyen rossz idő miatt el kellett halasztani az ügyességi játékokat, hiszen a gyerekek rendkívül nagy lelkesedéssel készültek. De majd elmondjuk nekik, hogy minden nagy premiernek van egy főpróbája, és így még tovább tudják csiszolni a tudásukat június 9-ig. Lesz egy nagy verseny, aminek biztosan lesznek helyezettjei, de igazából csak nyertesei lesznek, és ez a lényeg. A gyerekek, a szülők, a pedagógusok, és Székesfehérvár is csak nyerhet egy ilyen kezdeményezéssel- tette hozzá a képviselőasszony.

A játékos délelőtt június 9-én kerül megrendezésre, ahol is az apróságok majd ezüst dénárokat gyűjthetnek, amiket a játék végeztével „levásárolhatnak” perecre, limonádéra és mézeskalácsra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik