Belföld

Először adták át a Székesfehérvár Közoktatásáért Díjat

A Hiemer házban tartott ünnepségen óvodások, iskolások adtak műsort

Ma délután az önkormányzati fenntartású intézmények vezetőit látták vendégül a Hiemer-ház báltermében. A Palotavárosi Óvoda növendékei, valamint a Hétvezér Általános Iskola és a Hermann László Zeneművészeti Szakközépiskola tanulóinak műsora után dr. Cser-Palkovics András polgármester mondott ünnepi köszöntőt. Hangsúlyozta: a pedagógusi pálya kivételes hivatás, melyben azok állják meg a helyüket, akik megfelelő szakmai tudással, hozzáértéssel, szívvel és szeretettel egyaránt rendelkeznek. Kiemelte: „Székesfehérvár nagyon büszke a pedagógusaira, akik mindig, minden körülményben alázattal viseltetnek hivatásuk iránt és képesek megfelelni a kihívásoknak! Kívánom Önöknek, hogy jövőben is őrizzék meg becsületüket, a hivatásuk iránti szeretetüket és végezzék munkájukat minél kevesebb kudarccal, de annál több sikerrel!”

A Pedagógus Nap keretében első ízben adta át a város polgármestere az Önkormányzat által alapított „Székesfehérvár Közoktatásáért” díjat. Az elismerés olyan személynek adományozható, aki a város közoktatásában tartós, kiemelkedő szakmai munkát végzett, így tevékenységével a Székesfehérváron nevelt, oktatott gyermekek, tanulók javát szolgálta. A díjat Borbás Katalin pszicho-pedagógus vehette át, aki 1981 óta a Nevelési Tanácsadó Intézet munkatársa, több ezer gyermeket segített át a nehézségeken és példaként áll fiatal munkatársai előtt is.

Cser-Palkovics András a Pedagógus Nap keretében gratulációját fejezte ki Mihókné Pluhár Teréznek, a Tolnai Utcai Általános Iskola igazgatójának, aki Teleki Blanka-díjban részesül. Az intézményvezetőt az iskola tantestülete terjesztette fel a díjra Fejér megye és Székesfehérvár város pedagógiai tevékenységében betöltött kiváló munkásságáért, a hátrányos helyzetű tanulók megsegítése terén végzett innovatív vezetői tevékenységéért. Mihókné Pluhár Teréz június 1-jén Budapesten, a Petőfi Irodalmi Múzeumban veszi át az Emberi Erőforrások Minisztériumának elismerését.

Az ünnepi műsor a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola, illetve a Hétvezér Iskola diákjainak előadásával ért véget, majd állófogadás következett, melyen Brájer Éva alpolgármester mondott pohárköszöntőt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik