mentőautó (mentő, )
Belföld

Balesetet szenvedett egy magyar turistabusz Törökországban

Balesetet szenvedett csütörtökön egy magyar turistabusz Törökországban, egy török állampolgár súlyosan, 17 magyar turista pedig könnyebben megsérült.

Mint Kiss Gábor isztambuli főkonzul az MTI-t telefonon tájékoztatta, a Haris Travel magyar utazási iroda 34 embert szállító autóbusza a délnyugat-törökországi Bodrum közelében összeütközött egy török személygépkocsival. A buszon 30 magyar turista és 4 főnyi török kiszolgáló személyzet utazott. A balesetet a török gépkocsi okozta, amely a busz oldalának ütközött. Mint mondta, a busz nem borult fel.

A balesetnek a magyar utasok közül 17 könnyebb sérültje van, őket egy Bodrum melletti modern kórházban látták el. Az egyetlen súlyos sérült török állampolgár, a török gépkocsiban ült, őt egy izmíri kórházba szállították. A főkonzul tájékoztatása szerint a Haris Travel felvette a kapcsolatot a biztosítóval. Az isztambuli főkonzulátus folyamatos kapcsolatban áll a kórházzal, ahol a magyar sérülteket ápolják, illetve a magyar utazásszervezővel. Szükség esetén a konzulátus munkatársai a helyszínre utaznak.

Péntekre  a főkonzul szerint az első kórházba szállított 10 magyar turistát már kiengedték. A másik kórházban tartott 7 sérültet elővigyázatosságból csütörtök éjszaka még benntartják – mondta Kiss Gábor. Közülük hatot péntek délelőtt valószínűleg kiengednek – tette hozzá.

A főkonzul elmondta, hogy felvették a kapcsolatot az utazást szervező irodával, a Haris Travellel, amelynek képviselői elmondták, hogy az útból még három nap lett volna hátra. A csoport tagjai közül többen közölték, hogy a történtek ellenére folytatni kívánják az útjukat, az ő számukra biztosítják a szükséges járművet. Néhányan viszomt jelezték, hogy haza kívánnak utazni, hazautazásukról a biztosító gondoskodik.

Ajánlott videó