Belföld

Ünnepeljük a napelemes sikercsapatot!

22 ország több mint 200 csapata nevezett az idei, Rotterdamban rendezett Shell Eco-marathonra. A győri SZEnergy Team sem hagyhatta ki a futamot, a napelemes csapat pedig idén is trófeával tért haza. Csütörtökön őket köszöntötték a campuson.

„Szívből gratulálok hallgatóink sikereihez, remélem a jövőben tovább folytatják fejlesztési elképzeléseiket” – ezekkel a szavakkal üdvözölte dr. Szekeres Tamás rektor, a Shell Eco-marathon győri résztvevőit, akik nem mellesleg a széchenyis tehetségek táborát erősítik. A SZEnergy Team képviselőit csütörtökön köszöntötték az Új Tudástér főbejáratánál, ahol természetesen az ezüstérem megszerzésében főszerepet játszó berendezést is megtekinthették az érdeklődők. A Shell, mint világcég, 1983 óta rendezi meg az energiatakarékos járművek viadalát, 2008 óta pedig a győriek is minden évben ott vannak a megmérettetésen. A városi kategóriában induló napelemes berendezésnek, és persze a csapatnak sem volt egyszerű dolga az idei derbin, hiszen az időjárási körülmények jócskán megnehezítették a haladáshoz szükséges feltételeket. „Hollandiában egészen mások voltak a feltételek, mint például a tavalyi németországi versenyen, hiszen most nagyon kevés volt a napsütés, ott pedig pozitív energiamérleggel végeztünk. De nagyon boldogok vagyunk, hogy ezúttal is dobogósok lettünk!” – mondta Pup Dániel csapatkapitány.

A napelemes csapat a támogatóiknak egy-egy elismerő oklevéllel köszönte meg munkájukat, hiszen nélkülük nem juthattak volna oda el, ahol most állnak. Végül dr. Szekeres Tamás is kipróbálhatta az autót. A rektor nagyon élvezte a tesztvezetést, a végén csak annyit mondott: „Lehet, hogy ki kellene vágni a tetejét!”

A SZEnergysek nem állnak meg a fejlesztésben, a csapat tele van tervekkel! Kíváncsian várjuk, hogy mikor közlekedhetünk az utcákon, az általuk fejlesztett járművekkel!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik