Belföld

Afrikai nőnek adta ki magát a csaló, a kiskunhalasi nyugdíjas elhitte

Afrikai menekült nőnek adta ki magát a csaló, és milliókat szedett ki egy 70 éves kiskunhalasi nyugdíjastól.

26 éves, Afrikában élő nőnek adta ki magát az a csaló, akivel férfi áldozata egy internetes társkereső oldalon ismerkedett meg. Angolul kezdtek el levelezni egymással, majd amikor a románc szorosabbra fűződött, a nő különféle indokokkal pénzt kezdett el kérni az őt Kiskunhalason váró nyugdíjastól.

Először azt mondta az idős úrnak, hogy szeretne Magyarországra jönni tanulni, de nem hagyhatja el azt az országot, ahol él. Később már egy dakari menekülttáborból jelentkezett, ahonnan a repülőjegyre kért pénzt. Amikor a férfi küldött neki, akkor a vízumra hivatkozva csalt ki újabb összeget, valamint arra, hogy a menekülttábor költségeit kifizesse – tudta meg a Bács-Kiskun Megyei Online Farkasné Wodring Zsuzsannától, a halasi rendőrkapitányság sajtóreferensétől.

A fiatal nő május 23-ra ígérte érkezését, ám a férfi hiába utazott el érte Budapestre, a nő nem érkezett meg és nem is válaszolt több levélre.

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság jelentős kárt okozó csalás miatt indított nyomozást az ügyben. A férfi összesen közel 3,7 millió forintot utalt át a nőnek. A pénz külföldi számlára utalása önmagában több százezer forintba került. Farkasné Wodring Zsuzsanna az üggyel kapcsolatban hangsúlyozta: egyre többször próbálkoznak a csalók interneten, ezért jobb, ha elővigyázatosak az emberek és nem utalnak át sem kisebb, sem nagyobb összegeket ismeretleneknek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik