Belföld

Szigorú büntetés jár a görkorisoknak Makón

gördeszka (gördeszka, )
gördeszka (gördeszka, )

Akár 50 ezer forint is lehet a bírság a gördeszkázásért, illetve görkorcsolyázásért, ha a város frekventált területein csinálják a fiatalok - írja a Délvilág című lap.

Az országos trendhez igazodva Makó is külön rendeletben foglalta össze és tiltotta meg a kirívóan közösségellenes magatartásokat. Ezek egyike a gördeszkázás és a görkorcsolyázás néhány belvárosi területen. A rendelet szerint ez a Széchenyi téren, a Hagymaház előtt, a Posta utcán, a Pulitzer sétányig a Deák Ferenc utcán, a Hollósy Kornélia utcáig a Csanád vezér téren, valamint a Kálvin utcai körforgalomig a Szegedi utcán tilos. Aki a rendelkezést megsérti, ezertől 50 ezer forintig terjedő közigazgatási bírságra számíthat.

A rendelet csak első pillantásra tűnik szigorításnak, ez idáig ugyanis a város teljes területén tilos volt a gördülés. A korábbi teljes körű tiltást az magyarázta, hogy miközben az önkormányzat szerette volna megóvni a rongálástól az utcákat, tereket, volt hol művelni az extrém sportokat: a város éppen 10 esztendeje, 5 milliós beruházással erre alkalmas sportpályát létesített. Ennek elemei előbb a Hollósy Kornélia utcai sportpályán, később a város határában, az Aradi utcai egykori FÉG-sportpályán álltak. Egészen tavalyelőttig, amikor is a pályát lezárták, mert elemei az évtizedes használattól úgy megrongálódtak, hogy balesetveszélyessé váltak.

További részletek itt olvashatók

Ajánlott videó

Olvasói sztorik