Belföld

Augusztus 20-ig konzultálhatunk a kormánnyal

Augusztus 20-ig küldhetik vissza a tizenhat, elsősorban munkahelyteremtéssel kapcsolatos kérdést tartalmazó új nemzeti konzultáció kérdőíveit az állampolgárok.

A kérdések között szerepel például az, hogy a kisvállalkozásoknak biztosítsák-e az átalányadózás lehetőségét, legyen-e adómentes a nyugdíjas korú dolgozók bére, a gyermekes családok vehessék-e igénybe a szociálpolitikai (szocpol) támogatást új autó vásárlásához, illetve szükség van-e szabadvállalkozási zónákra.

Vonatkozik kérdés a méltányos közteherviselésre, a nők munkába állásának támogatására, a minimálbér-emelésre, az új munkahelyeket teremtő cégek adókedvezményére, a fiatalok elhelyezkedésére, a monopolhelyzetben lévő nagyvállalatok állami visszaszorítására, a közműcégek tulajdonlására, a cafeteria készpénzben történő kifizetésére és a luxuscikkek magasabb, a létfenntartáshoz szükséges termékek alacsonyabb áfájára.

Szijjártó Péter tájékoztatása szerint összesen 8,2 millió embernek postáznak kérdőívet, legkésőbb június 24-ig, a konzultáció költsége pedig személyenként 105 forint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik