Belföld

Vitányi Iván: Ezt a diktatúrát magunk választottuk

Az év huszonegyedik hetében szó esett a jobboldal múltba révedéséről és az arc nélküli oligarchák jövőjéről, Lázár János miniszterelnöki „kikéréséről” és Szepesi György hallókészülékéről. Dumagyűjtemény.

Egy már nem létező műsort egy még nem létező csatornán folytatnak majd. Csider István Zoltán újságíró a Heti hetesről (Népszabadság Online, május 21.)

 

Egy rendszer legerősebb kritikája a fegyver, a második a sajtó, a harmadik pedig a választás. Berecz János volt MSZMP-politikus (Nol TV, május 22.)

 

A Fidesz szavakban sok mindent átvett tőlünk, tetteiben azonban az MSZP-re hasonlít. Árgyelán János Jobbik-politikus (Fejér Megyei Hírlap, május 22.)

 

Ha pénzt kérünk, akkor bizony törvényeken kell változtatni, ami egyébként nem volna szándékunkban. Babák Mihály Fidesz-politikus az IMF-ről (Duna TV, május 22.)


Fotó: MTI / Soós Lajos

 

A Fidesz közeli vállalkozóknak nevük lett. Most az a tét, hogy lesz-e arcuk. Ceglédi Zoltán politológus (ATV, május 23.)

 

A minimum az, amit mindenki tud. Pokorni Zoltán Fidesz-politikus a maximalista Nemzeti Alaptantervről (FN24.hu, május 23.)

 

A magyar jobbközép tábor jelentős része 1937-be vágyik. Ablonczy Bálint újságíró (Mandiner.hu, május 24.)

 

Olyan érzésem a legkevésbé sincs, mintha 1958-at írnánk, olyan viszont, mintha 1938-at, igen. Szegő Péter publicista (Galamus.hu, május 24.)

 

Ahol minden keresztény, ott a végén semmi sem az. Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter (Heti Válasz, május 24.)

 

Elemezni kell, nem kategorizálni. Vajda Mihály filozófus (Klubrádió, május 24.)

 

Ezt a diktatúrát nem felülről erőltették ránk, ezt magunk választottuk. Vitányi Iván DK-politikus (YouTube.com, május 25.)


Fotó: Neményi Márton

 

Az önök polgármesteréből nem akarunk pesti politikust csinálni, abból van elég. Orbán Viktor miniszterelnök Lázár Jánosról Hódmezővásárhelyen (Délmagyar.hu, május 25.)

 

Ugyanígy keletelnék, de nem égetném fel a nyugati kapcsolatokat sem. Oszkó Péter volt pénzügyminiszter (FN24.hu, május 25.)

 

Meggyőződésem, hogy a jelenlegi kormány minden döntése a nemzet érdekét szolgálja. Hargitay András volt úszó világbajnok (Magyar Hírlap, május 26.)

 

A kormány most nincs abban a helyzetben, hogy a nemzet tűnődéseit bogarássza. Gombás Gabriella veszprémi újságírónő a nemzeti konzultációról (Napló, május 26.)

 

Havi százezer forint a fizetésem, de már négy hónapja nem kaptam. Pars Krisztián kalapácsvető, az idei világranglista vezetője (Vas Népe, május 26.)


Fotó: MTI / Illyés Tibor

Ha mikrofon van előttem, kiveszem a hallókészüléket a fülemből, és nem érdekel, más mit mond, csak beszélek. Szepesi György 90 éves sportriporter (HVG, május 26.)

 

Létezik a futball, és vannak egyéb érdektelen dolgok. Ezeket gyűjtőnéven sportnak hívjuk. Puzsér Róbert újságíró (Nemzeti Sport, május 27.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik