Belföld

Új helyszínen a győri Könyvhét

A város „meg akarta adni a módját" a rendezvénynek, amelynek kétmilliós szervezési költségeit is fedezi, ezért kínálták fel a Széchenyi teret e célra.

A sajtótájékoztatón elhangzott: ez a megoldás lehetőséget kínál arra, hogy rossz időben az érdeklődőknek csak pár száz métert kelljen megtenniük a Széchenyi téri mobilszínpadtól a Xántus János Múzeumig vagy az Esterházy-palotáig, ahol eső esetén a programokat megtarthatják.

A Széchenyi téri színpadon munkanapokon délutánonként, szombaton pedig már délelőtt is gyerekprogramok várják a legkisebbeket.

Horváth Sándor Domonkos, a szervezésben résztvevő Galgóczi Erzsébet Városi Könyvtár és Közösségi Tér igazgatója a sajtótájékoztatón elmondta: azt tapasztalják, hogy a válság ellenére körülbelül ugyanannyi – mintegy 25 – kiállító vesz részt az eseményen, mint az előző Könyvhéten.

„A válság alapvetően a keresletet érinti; tavaly is ezt éreztük” – tette hozzá, megemlítve: a nézelődő továbbra is sok, ám jellemzően azok a terjesztők érnek el sikereket, akik mernek jelentősebb kedvezményeket adni.

Az eseményen elhangzott: a győri Könyvhét programja már jövő szerdán, egy nappal a hivatalos megnyitó előtt kezdetét veszi; ekkor Szakonyi Károly Kossuth-díjas íróval beszélgethetnek az érdeklődők a Kisfaludy Károly Megyei Könyvtárban. Másnap a 75 éves Baranyi Ferenc Kossuth-díjas költő lesz egy hasonló rendezvény vendége a Xántus János Múzeumban. Szintén öt órakor kezdődik csütörtökön Dinnyés József előadóestje, amelynek az Esterházy-palota ad otthont.

Pénteken délután négy órakor a megyei levéltár több kiadványát mutatják be a Xántus János Múzeumban. Ezek egyike Magyaróvár tanácsának 1581-82-es törvénykezési jegyzőkönyveit mutatja be, míg egy másik a Kisalföld múltjába enged bepillantást, egy harmadik pedig Csorna 1956-os történetéhez fűz újabb adalékokat.

Péntek este öt órakor Rakovszky Zsuzsa Kossuth-díjas íróval találkozhat a közönség az Esterházy-palotában, ahol egy órával később Móser Zoltán Alámerült Atlantiszom című munkáját mutatják be.

Szombat délelőtt 11 órakor az Esterházy-palotában Schäffer Erzsébet A szőlővirág illata című kötetét mutatják be, míg a Xántus János Múzeumban ugyanekkor Devecseri Zoltán Zsindelyszárnyakon, délután háromkor Sinkó Mária Időutazás nagyapámmal, négykor pedig Barsi Ernő A Bükk-hegység és környéke gyermekjáték-dalai, mondókái című munkájával ismerkedhet meg a közönség.

A teljes program itt megtekinthető!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik