Belföld

Lázár válogat a kulcsok között

rogán-lázár(i) (rogán antal, lázár jános, )
rogán-lázár(i) (rogán antal, lázár jános, )

A Miniszterelnökség új államtitkára nem cáfolta, hogy ő felügyeli a jövőben az uniós pénzek felülvizsgálatát. Sőt, más pakkot is kaphat a kormányfőtől.

A szociális deficit csökkentését tartja személyes felelősségének a következő két évben Lázár János, a Fidesz-frakció leköszönő vezetője, a Miniszterelnökség új államtitkára. A politikus – akit a múlt pénteken maga Orbán Viktor kért kölcsön a hódmezővásárhelyiektől – azt mondta, ezt fogja képviselni a kormányzatban is.

Azzal kapcsolatban, hogy a Magyar Nemzet információi szerint ő kaphatja meg az uniós pénzek felülvizsgálatának hatáskörét, az uniós “kasszakulcsot”, kijelentette: jelen pillanatban még sok kulcs van az asztalán, amelyek közül válogat.

Rogán és a józan ész

Keddi ülésén megválasztotta frakcióvezetőnek Rogán Antalt a Fidesz parlamenti képviselőcsoportja – jelentette be a leköszönő frakcióvezető. Lázár János elmondta: más jelölt nem volt a posztra, a döntés meggyőző és egyértelmű volt.

Az új főnök június 2-án lát munkához. Június 1-jei hatállyal lemond fővárosi közgyűlési mandátumáról, V. kerületi polgármesteri posztját azonban megtartja, és egy ideig tovább vezeti a parlament gazdasági bizottságát is.

Rogán közölte: „A józan ész alapján gondolkodik.” Hozzátette: a frakció az elmúlt két évben az ország problémáira koncentrált, a következő két évben pedig az átlagemberek gondjaira kell összpontosítania.

Mozgalmas kedd

A kormányzati keringő ezzel nem ért véget: kedden hivatalosan is tárca nélküli miniszterré nevezték ki Varga Mihályt, aki az IMF-fel és az unióval esedékes tárgyalásokat vezeti, Szijjártó Péter és Győri Tibor pedig a Miniszterelnökség államtitkári székét foglalja el.

Szijjártó a miniszterelnök nemzetközi kapcsolataiért felel, Győri Tibor jogi munkát végez majd. Mindannyian kedden vették át kinevezési okmányaikat az államfőtől a Sándor-palotában, és június 2-án kezdik meg munkájukat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik