Belföld

Kibabrált a BKV a kerekesszékesekkel

Mióta átalakították a Széll Kálmán teret, azóta nagyon nehéz megközelíteni a Mozgássérültek Pető András Nevelőképző és Nevelőintézetét.

Miután a BKV átalakította a Széll Kálmán tér forgalmi rendjét, a Pető Intézetbe tartó mozgáskorlátozottak és családjaik csak komoly akadályokon keresztül érik el az intézetet érintő busz végállomását, s ott ráadásul olyan keskeny járdaszigeten kell várakozniuk, amelyen a kerekes székek, babakocsik alig férnek el – írta a Népszabadság kedden.

A Mozgássérültek Pető András Nevelőképző és Nevelőintézetét naponta 130-140 szülő és mozgáskorlátozott ember keresi fel, köztük sok olyan család, amely gyermekét viszi oda fejlesztésre, óvodába. Ők már január végén, a változás után néhány nappal jelezték, hogy nehezebb lett a közlekedés. Makk Ádám, a Pető Intézet kommunikációs igazgatója a lapnak elmondta: a BKV egyik illetékese megígérte nekik, hogy legkésőbb májusig a közlekedési cég megoldja a helyzetet. Egyelőre azonban semmi sem történt, és az akadálymentesség hiánya mindennapos bosszúságot okoz az érintetteknek – írta a lap, amely kereste a BKV-t is az ügyben, választ azonban nem kapott.

Derera Mihály, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége Oktatási és Távmunka Intézetének igazgatója a Népszabadságnak azt mondta, főváros szerte nagyon nehéz kerekes székkel közlekedni, sok gondot okoz például, hogy az alacsony padlós buszok nem a menetrend szerint járnak, a metróba nem lehet lejutni, és mindössze öt, mozgássérülteket szállító mikrobusz közlekedik a városban, holott tízszer ennyire lenne igény.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik