Belföld

Horthy, Szálasi és ordítozás a T. Házban

A DK-s Vadai Ágnes a kormányzó és a nemzetvezető rehabiltálásától óvta a kormánypártokat, zajos bekiabálások kereszttüzében.

Ordibálással fogadták a kormánypártiak Vadai Ágnes független országgyűlési képviselő interpellációját kedden a parlamentben – tudósít az Index. Az internetes hírportál beszámolója szerint az elmúlt hetek eseményeire utalva a Demokratikus Koalíció politikusa úgy vélekedett, „immár nemcsak a jobbikosok, hanem a Fidesz-KDNP képviselői is Horthy Miklós rehabilitálásán buzgólkodnak”. „Arról az emberről beszélünk, aki hatalmát vérfürdőt rendező különítményes hordáinak támogatásával erősítette meg” – mondta Vadai a kormánypárti képviselők hangos bekiabálásai mellett, majd feltette a kérdést: vajon Szálasi Ferencet is rehabilitálni fogják?

A DK-s képviselő felszólalására Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes egy dokumentumból idézve felelt, melyben ez állt: „Alulírott kijelentem, hogy 1940 hó napjától 1940 hó napjáig a nyilaskeresztes párt tagja voltam. A hibát belátom. Fogadom, hogy hűséges tagja leszek a magyar kommunista pártnak”. A fideszes politikus szerint a nyilasokhoz fűződő viszonyáról egy pártnak és a függetlenek egy csoportjának kellene elszámolnia. Annak a politikai vezetőnek, „aki egy olyan szemlőhegyi villában lakik, amit előbb a nyilaskeresztesek koboztak el zsidó tulajdonosaitól, majd a kommunisták” – utalt Navrcsics Gyurcsány Ferenc házára.

Vadai Ágnes viszontválaszában szégyenteljesnek tartotta, hogy Navracsics Tibor szavait, illetve azt is, hogy Kövér László részt vett Nyírő József író újratemetésén. A DK-s politikus mondandóját szintén nagy zaj fogadta kormánypárti részről, melyet Ujhelyi István MSZP-s levező elnök úgy kommentált: nem áll távol az országgyűlés munkájának berekesztése. A parlament elfogadta a választ, Vadai nem – számol be az Index.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik