Belföld

Kakas ünnep, majd irány Kína!

Csapucha Adrienn

2012. 05. 27. 13:43

A gyereknapon a kicsikkel együtt ünnepelte 20. születésnapját a Vaskakas Bábszínház. A társulat rengeteg meglepetéssel készült ezen a hétvégén, majd a színészek fogták a bőröndjeiket és elutaztak a Távol-Keletre.

vaskakas bábszínház (vaskakas bábszínház)

Ki így, ki úgy, de szinte minden család kimozdul a gyereknapon. Ezen a hétvégén Győr is rengeteg programot kínált, és ebből a kavalkádból a Vaskakas Bábszínház sem maradhatott ki. Főként azért nem, mert a tarajos csapat idén ünnepli fennállásának 20. évfordulóját, így összekötötték a kellemeset a hasznossal és egy őrületes belvárosi banzájt csaptak. Ahol természetesen a főszerepet a győrkőcök kapták.

vaskakas bábszínház (vaskakas bábszínház)

Szombaton a Megyeháza téren minden vörös köntöst öltött, délután 3-tól, egészen 6 óráig itt táborozott a társulat, rengeteg játék társaságában. A gyerekek egy szülinapi zsebkönyvet kaptak, amelybe azt a 4 matricát ragaszthatták bele, amelyeket a 4 próbán megszereztek. Mindeközben a színpadon egymást követték az előadások, a Hoppládát, a Bob és Bobekot, és a Metamorfózist is megnézhették az erre járók. De nem is igazi egy szülinap ha nincs torta, és a vaskakas sem lenne az igazi, ha erről megfeledkezett volna. Így a téren a feladatokat teljesítő csöppségek mindegyike kapott egy szeletet a társulat óriás tortájából, melyet színesebbnél-színesebb és finomabbnál-finomabb muffinok ékesítettek. Hogy a szülinapi pezsgőről már ne is beszéljünk, amitől persze senki sem részegült meg.

Vasárnap a bábszínházban folytatódott a fergeteg, ahol ingyenes matinéra várták a piciket. 10 órától ügyességi játékokkal foglalatoskodtak a gyerekek, de a Csizmáskandúr darabhoz kapcsolódva cicafüleket is készíthettek. Alig egy órával később aztán a színpadon is bemutatkozott a nagyszájú kandúr, és gazdája Jeromos, az elcsapott molnárlegény, ez a darab volt ugyanis a szülinapi ajándék. A kakasok aztán gyorsan tovaszálltak, hiszen hazánkat képviselve indultak Kínába, mégpedig Csengduba, ahol az UNIMA Nemzetközi Bábművész Szövetség 21. alkalommal megrendezett világfesztiválján lépnek színpadra. Ez is jelzi a győri bábosok elismertségét, melyre az igazgató Kocsis Rozi is nagyon büszke!

vaskakas bábszínház (vaskakas bábszínház)

15 éve irányítom a csapatot és bevallom nagyon sokszor éreztem már úgy, hogy át kellene adnom a helyemet, hiszen már annyi mindent elértem ezzel a közösséggel. Büszke vagyok a társulatra, hiszen a szeretet és az elismerés nemcsak a gyerekektől, hanem a szakmától is visszaköszön. Nemrégiben például Alföldi Róberttel, a Nemzeti Színház igazgatójával beszélgettem és elmondtam neki, hogy a bábszínházunk pedigréjében mekkora jelentősége van annak, hogy az ő teátrumukban folyamatosan felléphetünk. Erre azt válaszolta a direktor, hogy inkább a Nemzeti Színház pedigréjét erősíti a mi színházunk vendégszereplése. Azt hiszem ezek a szavak, önmagukért beszélnek” – hangsúlyozta a Győr24-nek Kocsis Rozi!

Reméljük Rozi még legalább 15 évig dirigálja majd ezt a remek csapatot és rengeteg sikerdarabbal szórakoztatják a bábszerető közönséget!

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

(FILES)(COMBO) This combination of file pictures created on May 10, 2018 shows US President Donald Trump during a rally at Total Sports Park in Washington, Michigan on April 28, 2018, and a photo released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on April 21, 2018 of North Korean leader Kim Jong-Un delivering a speech while attending the Third Plenary Meeting of the Seventh Central Committee of the Workers' Party of Korea in Pyongyang.

US President Donald Trump told North Korean leader Kim Jong-Un on May 24, 2018, in letter that the Singapore summit will not take place. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND KCNA VIA KNS / Mandel Ngan AND - /  - South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT   ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP.  /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.