Belföld

Kakas ünnep, majd irány Kína!

A gyereknapon a kicsikkel együtt ünnepelte 20. születésnapját a Vaskakas Bábszínház. A társulat rengeteg meglepetéssel készült ezen a hétvégén, majd a színészek fogták a bőröndjeiket és elutaztak a Távol-Keletre.

Ki így, ki úgy, de szinte minden család kimozdul a gyereknapon. Ezen a hétvégén Győr is rengeteg programot kínált, és ebből a kavalkádból a Vaskakas Bábszínház sem maradhatott ki. Főként azért nem, mert a tarajos csapat idén ünnepli fennállásának 20. évfordulóját, így összekötötték a kellemeset a hasznossal és egy őrületes belvárosi banzájt csaptak. Ahol természetesen a főszerepet a győrkőcök kapták.

Szombaton a Megyeháza téren minden vörös köntöst öltött, délután 3-tól, egészen 6 óráig itt táborozott a társulat, rengeteg játék társaságában. A gyerekek egy szülinapi zsebkönyvet kaptak, amelybe azt a 4 matricát ragaszthatták bele, amelyeket a 4 próbán megszereztek. Mindeközben a színpadon egymást követték az előadások, a Hoppládát, a Bob és Bobekot, és a Metamorfózist is megnézhették az erre járók. De nem is igazi egy szülinap ha nincs torta, és a vaskakas sem lenne az igazi, ha erről megfeledkezett volna. Így a téren a feladatokat teljesítő csöppségek mindegyike kapott egy szeletet a társulat óriás tortájából, melyet színesebbnél-színesebb és finomabbnál-finomabb muffinok ékesítettek. Hogy a szülinapi pezsgőről már ne is beszéljünk, amitől persze senki sem részegült meg.

Vasárnap a bábszínházban folytatódott a fergeteg, ahol ingyenes matinéra várták a piciket. 10 órától ügyességi játékokkal foglalatoskodtak a gyerekek, de a Csizmáskandúr darabhoz kapcsolódva cicafüleket is készíthettek. Alig egy órával később aztán a színpadon is bemutatkozott a nagyszájú kandúr, és gazdája Jeromos, az elcsapott molnárlegény, ez a darab volt ugyanis a szülinapi ajándék. A kakasok aztán gyorsan tovaszálltak, hiszen hazánkat képviselve indultak Kínába, mégpedig Csengduba, ahol az UNIMA Nemzetközi Bábművész Szövetség 21. alkalommal megrendezett világfesztiválján lépnek színpadra. Ez is jelzi a győri bábosok elismertségét, melyre az igazgató Kocsis Rozi is nagyon büszke!

15 éve irányítom a csapatot és bevallom nagyon sokszor éreztem már úgy, hogy át kellene adnom a helyemet, hiszen már annyi mindent elértem ezzel a közösséggel. Büszke vagyok a társulatra, hiszen a szeretet és az elismerés nemcsak a gyerekektől, hanem a szakmától is visszaköszön. Nemrégiben például Alföldi Róberttel, a Nemzeti Színház igazgatójával beszélgettem és elmondtam neki, hogy a bábszínházunk pedigréjében mekkora jelentősége van annak, hogy az ő teátrumukban folyamatosan felléphetünk. Erre azt válaszolta a direktor, hogy inkább a Nemzeti Színház pedigréjét erősíti a mi színházunk vendégszereplése. Azt hiszem ezek a szavak, önmagukért beszélnek” – hangsúlyozta a Győr24-nek Kocsis Rozi!

Reméljük Rozi még legalább 15 évig dirigálja majd ezt a remek csapatot és rengeteg sikerdarabbal szórakoztatják a bábszerető közönséget!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik