Belföld

Orbánnak tetszik a debreceni stadion terve

Debrecen egy nagy ipari központ, amely az ország egyik leggyorsabban fejlődő regionális centruma, ilyen helyre kell egyetemet, iskolákat és sportlétesítményeket építeni - mondta Orbán Viktor.

A miniszterelnök a DVSC-Haladás labdarúgó-mérkőzés szünetében megtekintette az új Nagyerdei Stadion látványterveit, majd újságíróknak kijelentette, ideje, hogy a debreceni sikerek mögé biztos alapok, támaszok is kerüljenek.

“Az egyik ilyen támasz az új stadion, amit (Kósa) Lajos már évek óta épp az aktuális kormányokon próbál kipréselni. Velem nagyobb szerencséje volt, mint az előzőekkel.”

Még fontosabbnak nevezte a labdarúgó akadémiát, melyet idén ősszel adnak át Debrecen-Pallagon. “A labdarúgás a gyerekekről szól (…) Amikor sportra és akadémiára áldozunk, amikor stadiont építünk, akkor a gyerekekre gondolunk és nekik építjük” – fogalmazott.

Évek óta Debrecen a magyar labdarúgás fővárosa, így jó szívvel dönthetett a kormány arról, hogy az új stadion és a labdarúgó akadémia megvalósuljon – hangoztatta. Orbán Viktor megítélése szerint Debrecen egy erős hely, amiben megállapodnak, azt a városvezetés betartja.

Kitért rá, hogy Debrecenben az új létesítmények mindig jó befektetésnek bizonyultak, hiszen jelenleg is a stadiontól néhány utcányira zajlik az úszó Európa-bajnokság a Debreceni Sportuszodában, de a Főnix Csarnok is rendszeresen rangos rendezvények helyszíne. Kósa Lajos polgármester ehhez hozzátette: TAO-pénzből most fognak új jégcsarnokot is építeni a városban.

Csányi Sándor MLSZ elnök kiemelte, hogy hatalmas szükség van új létesítményekre, hiszen az elmúlt húsz évben több mint ezer futballpálya szűnt meg Magyarországon. A labdarúgó-szövetség bízik benne, hogy a negatív tendenciákat sikerülni fog megfordítani – fűzte hozzá

Ajánlott videó

Olvasói sztorik