Belföld
tapintható-tér ()

„Tapintható Széchenyi tér” vakoknak és gyengén látóknak

24.hu
24.hu

2012. 05. 25. 12:20

A napokban egy érdekes makett került Győrben a Széchenyi térre, melyen Braille írással az épületek leírásai jelennek meg a vakok és gyengén látók számára.

Egy betontömb került Győrben a Széchenyi térre a napokban. A beton tömböt bronz öntvénnyel burkolták be és felkerült rá a tér makettje. A maketten Braille írással az épületek leírásai jelennek meg a vakok és gyengén látók számára.

Kis Péter grafikus művész alkotását a böblingeni és a győri Rotary Club közössen adományozzák Győr városának. Az ünnepélyes átadóra május 26-án, szombaton délelőtt 11 órakkor került sor.


A Rotary Klub célja, a tapintható domborművön segítségével bemutatni jelentős műemléki tereket, épületeket, épület-együtteseket, adott városokat, környéket, vak, illetve gyengén látó embertársaink számára. Ezzel szeretnénk közvetett, megélhető térélményt, ismeretterjesztést nyújtani, hozzájárulni a tájékozódáshoz, felmutatni az önzetlen támogatás lehetőségét és jelentőségét.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Egerszalók, 2016. szeptember 13.
Az Egerszalóki Gyógy- és Wellnessfürdő - Saliris Spa és Konferencia Hotel épülete a Forrás út 4. szám alatt. A vizet 1992-ben az Egészségügyi Minisztérium gyógyhatásúnak minősítette. Ennek jelentőségét felismerve épült a Saliris Resort gyógyszálloda. 
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.