Belföld

Öngyilkosságot kísérelt meg Karsai József

pirulák (gyógyszer,)
pirulák (gyógyszer,)

Bevett ötven pirulát, majd felhívott egy újságírót Karsai József, Battonya polgármestere, egykori szocialista országgyűlési képviselő.

Az első Orbán-kormány idején a battonyai “búzaégetőként” elhíresült politikus több extrém akciójával hívta fel magára a figyelmet az utóbbi években. 2011 június 21-én például éhségsztrájkra készült, illetve végső esetben az önként vállalt halált is, tiltakozván a kormány politikája ellen. A demonstráció azonban orvosi utasításra elmaradt.

A beol.hu úgy tudja, hogy egy búzaföldön talált rá két munkás csütörtök este. Karsai már a mentőből hívta fel a lap munkatársát, akinek azt mondta, hogy 50 szem gyógyszert szedett be. Nem tudom elviselni, hogy ártatlanul ítéltek el a bíróságon — utalt a hétfői történésekre.

Simonka György, Pusztaottlaka polgármestere ugyanis a 2008-as dinnyeblokád kapcsán kényszerítés kísérlete miatt jelentette fel az akkor még MSZP-s országgyűlési képviselő Karsai Józsefet. A battonyai bíróság bűnösnek találta és 1 millió forintra büntette meg a polgármestert.

Karsai József egészségi állapotáról egyelőre keveset tudni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik