Belföld

Éjszakai permetezést végeznek Győrben

A GYŐR-SZOL Zrt. a tervek szerint május 25-én este 22 és reggel 6 óra között végzi el Győrben, a közterületen található platánfák rovarkártevők, gombabetegségek elleni permetezését.

A beavatkozást az teszi szükségessé, hogy a fáknál az időjárási körülmények miatt (korábbi csapadék hiánya, hőmérséklet ingadozása) fokozottan fordul elő a rovar- és gombakártétel. A szakemberek a növényvédő szerek mellé kondicionáló levéltrágyát is használnak, mely segíti a fák megfelelő egészségi állapotának megőrzését.

Az alkalmazott szer nem méreg, emberre, állatokra nem veszélyes, közterületen használható, munkaegészségügyi várakozási ideje nincs. A beavatkozás többek között az Ifjúság körúton, a Bartók Béla úton, a Szent Imre úton, a Táncsics Mihály utcában, a József Attila úton és a Déryné utcában aktuális.

A permetezés az éjszakai megszokott zajterhelésnél helyenként, rövid időre nagyobb hanghatással járhat. Ezzel együtt a GYŐR-SZOL Zrt. a saját lehetőségein belül mindent megtesz, hogy a munkát az éjszakai pihenés jelentősebb zavarása nélkül hajtsa végre – olvasható a társaság közleményében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik