Belföld

A Fidesz „semmibe veszi a rokkantakat”

A kormányzó párt székházában nem volt senki, aki át akarta volna venni az épület előtt tüntető rokkantak tízpontos petícióját. A demonstráción felháborodottan utasították vissza magas rangú kormánytisztviselők vádját, miszerint „a rokkantak csalók”.

A Fidesz elzárkózott annak a petíciónak az átvételétől, amelyet a székháza előtt tüntető rokkantak képviselői szerettek volna átadni emberjogi követeléseikről – jelentette a rokkantak ügyét támogató Magyar Szociális Fórum. A petíció átadása volt a Lendvay utcai székháza előtt tüntetés záró aktusa, de az épületben lévő egyetlen ember közölte, hogy „nem illetékes” annak átvételében. A dokumentumot végül is hosszas vonakodás után átvette, de a nevét nem volt hajlandó elárulni – közölte az MSZF.

A Lendvay utcai eset annak a hatalmi arroganciának a legújabb megnyilvánulása, amelyet a rokkantak a kormány részéről tapasztalnak tárgyalási készségükkel szemben – mondta az esetről az MSZF szervezője. Simó Endre szerint a kormányzó párt ezzel nyilvánosan is hátat fordított a társadalom legelesettebb rétegeinek, és demonstratívan is értésükre adta, hogy semmibe veszi a rokkanttársadalom követeléseit.

A tüntetők a tavaly év végén elfogadott rokkantellátási törvény visszavonását és az új komplex minősítő vizsgálatok felfüggesztését akarják elérni.

A felszólalók felháborodottan utasították vissza magas rangú kormánytisztviselők vádját, miszerint „a rokkantak csalók”. A rokkantak nem csalók, hanem segítségre szoruló beteg emberek. Lehetnek és bizonyára vannak is köztük álrokkant csalók, visszaélők, de ezeket ki kell szűrni, nem pedig rájuk hivatkozva megvonni a rokkantak nyugdíjjogosultságát – mondták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik