Belföld

Mai érettségi: zene angolul

érettségi (érettségi)
érettségi (érettségi)

Olyan fura tárgyakból érettségiztek csütörtökön a diákok, mint a zene angolul, a gépírás, vagy a katonai alapismeretek. Több tárgyat egyetlen diák választott.

Csütörtökön reggel nyolckor 34-féle írásbeli érettségi-tételsort osztottak ki szerte az országban, középszinten 16 idegen nyelvből, emelt szinten pedig 10 idegen nyelvből írtak a diákok. Délután olyan központi követelményekre épülő tárgyak következnek, mint a belügyi rendészeti ismeret, a gazdasági ismeretek, katonai alapismeretek, természettudomány, továbbá 3 középszintű, egyedileg akkreditált tárgy, a csillagászat, a gépírás és információkezelés, és a zenei angol, zene angolul.

Nem bántva azokat a diákokat, akik kihasználják a lehetőségeket, és ma vizsgáznak, meg kell jegyeznünk, hogy a mai vizsganapon az érettségi rendszer – évek óta tartó – pazarlása mutatkozik meg, Egy-egy vizsga lebonyolítása, a tételsor összeállítása, értékelése milliós nagyságrendű összeget emészt fel akkor is, ha azt 90 ezren írják meg, és akkor is, ha csak 1 diák. Közel 180 különböző tárgyból vizsgázhatnak a diákok.

Ma négy tárgyból vizsgázott egy-egy diák: holland, lengyel és kínai nyelvből középszinten, és újgörög nyelvből emelt szinten egy diák írt tesztet. Az egyszemélyes érettségik mellett négy kétszemélyes, egy háromszemélyes, egy öt és három hatszemélyes írásbelin zajlott.

A 34 tárgyból összesen is kevesebb, mint kétezren kaptál meg a tesztjeiket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik