Belföld

Dr. Jekyll-től Mr. Hyde-ig

Hogy létezik-e az embernek egy másik énje, hogy van-e különbség a jó és a rossz személyiség között, az kiderül a Győri Nemzeti Színház legújabb musicaljéből. Molnár László, Janza Kata, Tunyogi Bernadett – a szerelmi háromszög bűvöletében, csak Győrben.

A Steve Cuden valamint Frank Wildhorn színpadi ötletéből született Jekyll & Hyde az a darab, amelyet minden színház szerető embernek látnia kell. A győrieknek pedig ismét nagy szerencséjük van, hiszen a teátrum a következő évadban műsorára tűzte a jónevű angol elmeorvos, Dr. Henry Jekyll történetét, aki a bennünk rejlő kettős személyiséget kutatja. A címszereplő édesapját akarja megmenteni, ezért saját magán kipróbál egy szérumot, ami felerősíti másik énjét, és így a közönség megismerheti Mr. Edward Hyde-ot is. „Azt szokták mondani, hogy mindenkinek van kettős énje, vagyis ez a skizofrénia ez gyakorlatilag mindenkiben benne van. Az a fajta kicsit szelíd, de kicsit ordibálós én. Ezt láthatjuk a kapcsolatainkban is, egyébként a nők szokták a férfiakból általában kihozni ezt a skizofrén állapotot” – mesélte a Győr24-nek nevetve a musical-thriller rendezője, Molnár László, akinek nem ez az első rendezése Győrben.

A zene erejével

Természetesen a legnagyobb hangsúlyt itt is a zene kapja. „Akkor lesz egy musical jó, amikor a zene alá tud menni a történetnek, amikor kiszolgálja a zene a történetet. Ebben a musicalben, de a sikeres nagy darabokban is általában a zene borzasztóan jól sikerült. Invenciózus, gyönyörű dalokkal van felépítve, gyilkosságról szóló muzsikákkal kiegészítve, amik az átváltozásról szólnak” – hangsúlyozta portálunknak Molnár László a zenei vonal fontosságát.

A szerelem tűzre lobbant

Természetesen a Jekyll&Hyde nem is lenne az igazi, ha a szálak nem a szenvedély körül futnának. Ebben az előadásban egy szerelmi háromszög bontakozik ki a főszereplő kettős énjének köszönhetően, de a tüzes szenvedély végül tragédiába torkollik. Tunyogi Bernadett már 12 éve játssza Emma szerepét, de az különösen nagy örömmel tölti el, hogy ismét városunkban szórakoztathatja a közönséget.”Nekem ez egy óriási dolog, hogy Győrben játszhatok, hiszen a nagyszüleim is évtizedekig itt voltak színészek. Több mint 10 éve vagyok az arisztokrata hölgy, azaz Emma bőrében, ezért az alakításért kaptam az Emerton-díjamat is. A különbség most csak annyi lesz, hogy más a díszlet, más a jelmez, de a szerepet alapvetően nem kell átalakítanom” – mondta a Győr24-nek Tunyogi Bernadett, aki azt is elárulta, hogy mindig olyan szerepeket bíznak rá, amely komolyan igénybe veszi a hangját, de szereti a kihívásokat, és ezzel is megfog birkózni. Ebben pedig a Győr24 sem kételkedik.

A darab próbái már gőzerővel zajlanak a színház kulisszái mögött, a győri közönségnek viszont október 20-ig várnia kell, hogy átélje a musical adta katartikus élményeket!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik