Belföld

Beperli az MSZP-t a Földalapkezelő

szántóföld-arat (munkagép, arat, )
szántóföld-arat (munkagép, arat, )

A Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) jogi lépéseket tervez, mivel az MSZP nyilvánosságra hozta az állami földbérletpályázatok bírálati szempontjait.

Az MSZP örül az esetleges pernek, mert ez újabb lehetőséget jelent arra, hogy a földbérleti pályázatokhoz tartozó további közérdekű adatokat is megismerhesse a nyilvánosság. Az ellenzéki párt szerint azonban továbbra se értelmezhető egyetlen ember számára sem, hogy lehet közérdekű egy adat, ami titkos.

A szocialisták közleményükben megjegyezik, hogy az NFA az adatokat megküldő levélben visszaigazolta a közérdekű adatigénylést.

Az MSZP szeretné tudatosítani mindenki számára, hogy a képviselői munka része a közvélemény tájékoztatása. Ezért az NFA közleményében megfogalmazott állítás, miszerint ezeket az adatokat csak a képviselői munkájukhoz használhatták volna fel, a szocialisták számára értelmezhetetlen.

“Az MSZP természetesen érti a pánikot, hiszen van mitől tartania az NFA-nak. A földbérletekkel kapcsolatos titkolózás ugyanis elfogadhatatlan, jogilag is védhetetlen” – áll a párt közleményében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik