Belföld

Virágba borul a belváros

A Hetedhét Játékmúzeum megnyitásának tiszteletére és vasárnapi Gyermeknap alkalmából idén különleges virágkompozíciókat készítenek a virágkötők.

Vasárnap a gyerekeké lesz a Városház-tér, ahol számos program várja a kicsit, a Hiemer-házban pedig egész nap rajzfilmeket vetítenek.

„Idén minden esemény a Hetedhét Játékmúzeum tiszteletére zajlik” – hangsúlyozta Brájer Éva alpolgármester. Elmondta, hogy a Virágálom Pünkösdkor című rendezvény május 25-én, pénteken kezdődik.

A  kompozíciókat Cser-Palkovics András polgármester és Spányi Antal megyés püspök avatja fel pénteken. A Gyermeknappal kapcsolatban kiemelte: akárcsak a tavalyi évben, idén is a Városház tér és a Hiemer-ház lesz a helyszín.

Újdonság, hogy Székesfehérvár csatlakozik az országos gyermeknapi rajzfilmünnephez, melynek keretében egész nap klasszikus rajzfilmeket vetítenek a Hiemer-házban. Brájer Éva bejelentette: jövőre nagyszabású gyermekfesztivál szervezésére készülnek Székesfehérváron, ezzel a programmal szeretnének bekerülni az országos jelentőségű rendezvények sorába.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik