Belföld

Pünkösdi forgalom: zsúfoltság lesz pénteken a vonatokon

vonat(i) (vonat, vasút, máv)
vonat(i) (vonat, vasút, máv)

Aki teheti, tervezze egy másik napra a vasúti utazását, mert várhatóan az összes üzemképes vasúti jármű közlekedtetésével sem lesz elkerülhető a főváros irányába/irányából a zsúfoltság – hívja fel utasaik figyelmét a vasúttársaság.

Több mint száz vonatát erősíti plusz kocsikkal a MÁV-START Zrt. május 25-én, hogy a Világharmónia Futás rendezvény és a pünkösdi ünnep rendkívül nagy utasforgalmát megfelelően kiszolgálja.

A jelzett napon, pénteken 8 és 16 óra között rekord felállítására készül több ezer gyerek és kísérője a budapesti Szent György téren, a sport, a kreativitás és a játék jegyében. Az előzetesen rendelkezésre álló információk alapján csak erre a rendezvényre és utána visszafelé nagyságrendileg ötezer résztvevő utazik aznap vasúton.

Mindez a pünkösd péntekén tapasztalható megnövekvő utasforgalmon és a májusi hónapokra jellemző csoportos utazásokon túl rendkívüli feladat elé állítja a MÁV-csoport munkatársait. Ezen a napon várhatóan négyszáz- és ötszázezer között lesz a vasúton utazók száma. A MÁV-START Zrt. folyamatosan kapcsolatban áll a szervezőkkel illetve a jelentkező oktatási intézményekkel, és amennyiben a visszajelzések és a menetjegyeladási statisztikák alapján szükségesnek látszik, akkor akár menetrenden felüli mentesítő vonat elindítására is sor kerülhet. A megnövekvő utasforgalomra a hajnali, reggeli órákban Budapest irányába, a délutáni időszakban pedig a főváros irányából kell számítani az utazóknak.

A vasúttársaság közel kétezer járművet közlekedtet ezen a napon a szerelvényekben, továbbá – az utaztatásban érintett egyéb területeken is – több vasutas bevonásával, megerősített szolgálattal készül. Ezúton kéri a vasúttársaság az utazók türelmét és megértését a péntekre várható, kiemelkedően magas utasforgalomból adódó kellemetlenségek miatt. A MÁV-START Zrt. javasolja, hogy aki teheti, tervezze a vasúti utazását pénteknél korábbi vagy későbbi időpontra a várható zsúfoltság elkerülése és a komfortosabb utazás érdekében. A menetjegyeket javasolt elővételben vagy az internet segítségével megvásárolni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik