Belföld

Égzengés, villámlás: országszerte riasztást adtak ki

A délutántól várható viharos széllel és jégesővel kísért heves zivatarok miatt országszerte elsőfokú, azaz citromsárga riasztást adott ki szerdán az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Üveges Zoltán, az OMSZ meteorológusa elmondta: a délutáni óráktól kezdetben az északi és északkeleti megyékben várható eső, amely folyamatosan terjed majd délnyugat felé, majd országszerte számítani lehet felhőszakadásra, zivatarra. A csapadékot viharos szél (90 kilométer/óra) és jégeső is kísérheti. Ezeken a területeken rövid idő alatt lokálisan, kis körzetekben 25-30 millimétert meghaladó csapadékmennyiség hullhat.

Szerda éjszakára az előrejelzés szerint megszűnik a csapadék, csütörtök délelőtt azonban ismét egyre többfelé várható zivatar, majd délután főként a nyugati és déli tájakon lehet csapadékra számítani.

Az OMSZ honlapja szerint csütörtökön hat megye – Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye – kivételével érvényben marad a citromsárga riasztás az intenzív záporok miatt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik