Belföld

Bronzosan csillogó Vox Mirabilis

Nem csak püspöki szentmiséken, rádióközvetítéseken, ünnepségeken szerepelnek, de kórusversenyeken is szép eredményeket ér el a Zsolt utcai énekkar.

A napokban tért haza a Vox Mirabilis Kamarakórus a nagy zenei múltjáról híres ausztriai Badenben rendezett AVEVERUM Nemzetközi Kórusversenyről. Az osztrák városban született Mozart Ave verum című műve, Beethoven itt komponálta a IX. szimfóniát, és a város bővelkedik zenei programokban, fesztiválokban.

A háromfordulós versenyre a világ minden tájáról érkeztek neves kórusok. Magyarországról két énekkar kapott meghívást: a fehérvári Vox Mirabilis és a debreceni Vox Antiqua. A Vox Mirabilis Kamarakórusnak bár ez volt az első nemzetközi megmérettetése,  mégis kiválóan teljesített a világversenyen, a szigorú nemzetközi zsűri elismerő bíztatás mellett bronzzal jutalmazta munkájukat.

– Nagy megtiszteltetés volt együtt versenyezni a győztes argentin kórussal, a világhírű észt lánykarral, és az ugyancsak neves svéd énekesekkel. Ez a különösen magas színvonalú verseny a szakmai fejlődés miatt is fontos volt számunkra, hiszen nagyon sok jó tanácsot kaptunk a zsűritagoktól, akik kiemelték kórusunk egységes hangzását, érzékeny zeneiségét – mondta Zemlényi Katica karnagy. A Vox Mirabilis az elmúlt években nagyon komolyan készült a fellépésekre, fesztiválokra, szorgalmuk meghozta gyümölcsét, a nemzetközi zenei „rangadón” méltón képviselték hazánkat és városunkat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik