Belföld

A Széchenyi Egyetem Sportegyesülete ezüstérmet szerzett

A bajnokságban második helyet szerző SZESE Győr NB1/B-s férfi kézilabdacsapatát szerdán köszöntötték a Városházán.

A Széchenyi Egyetem Sportegyesülete ezüstérmet szerzett a második vonalban, négy ponttal a Vác mögött és két ponttal a Várpalota, illetve a Komló előtt végzett. Eredményükkel folytatták azt a sort, amelyet Győr idén a csapatsportokban mutat, nevezetesen a dobogós helyezést. Mint ismeretes, a női kézisek és a kosarasok is megnyerték a bajnokságot, a futsalosok bajnoki döntőt játszanak, míg a focisták a véghajrában a tabella harmadik helyén állnak.

Simon Róbert Balázs, mint a Győri Férfi Kézilabda Tanács társadalmi elnöke gratulált az ezüstös fiúknak. Mint mondta, a női vonal mellett a férfi kézilabdának is nagy hagyományai vannak városunkban, és a cél már rövidtávon az, hogy újra az élvonalban vitézkedhessenek játékosaink, középtávon pedig a nemzetközi kupaindulás is elérhető lehet.

Mindezek tükrében az alpolgármester azt kívánta a csapatnak, hogy jövőre mindössze egy hellyel tudjanak előbbre lépni, ami persze a másodosztályú bajnoki címet, és az élvonalban való indulási jogot jelentené.

Simon Róbert Balázs a délelőtt folyamán megismertette az együttest a Városházával és annak működésével, a program pedig toronylátogatással zárult.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik